26 грудня 2018, в 22:00
«Ми намагалємося організувати максимально всі зручності, які потрібні для відвідувачів та надаємо широкий спектр адміністративни

Про Центр надання адміністративних послуг

Дрогобицької міськради від керівниці

Тішиної Оксани

 

-          Наш ЦНАП[1] організований як робочий орган, в якому працює 17 осіб, з них 4 - державні реєстратори і 12 адміністраторів, і начальник відділу. Робоче місце  кожного адміністратора в Центрі надання адміністративних послуг обладнане електронною чергою. У нас також є прийом звернень громадян. Тобто всі звернення збираються в одному місці, в одному приміщенні.

-          Ми проводимо реєстрацію місця проживання, і, відповідно, одразу заливаємо дані в реєстр територіальної громади міста Дрогобича. Також до цього реєстру ми підключили управління праці й соціального захисту, бо фактично вони надають послуги по житлових субсидіях і по допомогах. І для того, щоб люди не бігали за довідками про реєстрацію місця проживання, на прийомі в управлінні праці вони можуть відкрити реєстр і переконатися, яка кількість осіб прописана за даною адресою, щоби визначити, чи людині можна призначати субсидію чи ні.

-          Ми намагалися організувати максимально всі зручності, які потрібні для відвідувачів. Ми обладнали пандус, є кнопка виклику, адже у людей з інвалідністю є необхідність відвідувати міськраду. Було трохи важко організувати його в історичному приміщенні, але ми швидко вирішили це питання. У нас працює дитячий куточок, дуже популярний у дітей та молодих батьків – невеличке нововведення, яке приносить багато користі як батькам та діткам, так і працівникам ЦНАПу. Плануємо також організувати кімнату годування грудьми у найближчому майбутньому, ми намагаємось реагувати на потреби відвідувачів.

-          У листопаді минулого року розпочали прийом документів на таку послугу популярну послугу як виготовлення біометричних паспортів. Спочатку був ажіотаж і це створювало багато незручностей. Тому нам було прийняте рішення організувати електронну чергу. Тепер людина може запланувати відвідування ЦНАПу для подачі документів. І людям зручно, і нам також є можливість обробити документи. У цьому приміщенні для виготовлення паспортів є 2 робочі станції. Ми другі у Львівській області після Львова організували таке, більше у Львівській області таких послуг не надається. Можу сказати, що від початку року ми робили статистику - до кінця липня ми прийняли 4,5 тисячі документів на виготовлення закордонних паспортів та українських біометричних паспортів. У середньому потік десь +- 700 людей на місяць.

- У 20016 році наш Центр взяв участь у конкурсі на визначення переможця по реконструкції ЦНАПів у Львівській області. Ми були визначені переможцями, з коштів Євросоюзу було виділено півтора млн гривень, а також було наше співфінансування у сумі 500 тисяч. Приміщення оновлено, встановлено електронні черги, закуплено меблі, проведена реконструкція приміщення, встановлено пандус, значно покращено умови як нашої роботи, так і умови обслуговування для населення. Також у почекальні встановлено банкомат. ЦНАП має розширений графік роботи. Один день на тиждень ми працюємо до 8 вечора, а також повний робочий день у суботу. Коли ми розширили графік, у нас виникла одна потреба у проведенні платежів у загальноприйняті неробочі години. Тому було прийнято рішення завести до нас банк, який би міг встановити банкомат для проведення платежів за адміністративні послуги. На конкурсній основі через Прозоро було визначено переможця. Після цього - заключено з ним угоду на встановлення банкомату. Ми пересвідчилися, що це дуже зручно, як для нас, так і для мешканців.

- Ще у нас є унікальна є послуга - реєстрація тварин. Громадяни можуть звертатися щодо реєстрації своїх улюбленців. Одразу проводиться оплата за послуги, видаються жетони, з яких можна зчитувати всю інформацію про тварину.

 

 

[1]Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) — державна установа з надання широкого спектру адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». ЦНАП міста Дрогобича розташований на першому поверсі міської Ратуші.

Інші новини