12 грудня 2023, в 17:50
Можливості грудня: освітні програми і курси, гранти, конкурси для бізнесу та розвитку громад

Грудень — місяць, коли треба «встигнути все»: підбити підсумки року, подати звіти, підтягнути все, що «провисає», скласти плани на наступний рік. Не проґавити в купі справ цікаві можливості для розвитку — завдання не з легких. Тому «Прозорі міста» традиційно підготували добірку актуальних можливостей. 

Конкурс суспільно важливих проєктів для підтримки громад від Української освітньої платформи за підтримки DanChurchAid

Передбачає написання проєктів за визначеними потребами кожного регіону, навчання, менторський супровід для команд та реалізацію їхніх проєктів. Проводиться на підтримку громад Київської, Сумської, Херсонської, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Харківської, Запорізької областей.

Заявки на участь приймаються до 18 грудня 2023 р. о 13:00.

Конкурс на співфінансування проєктів для підтримки громад в організації ефективного управління територіями

Програма USAID АГРО проводить конкурсний відбір проєктних пропозицій на розбудову інституційної та професійної спроможності громад Харківської та Чернігівської областей в управлінні земельними та іншими ресурсами завдяки розробленню або доопрацюванню комплексних планів просторового розвитку їх територій.

Кінцевий термін прийому заявок — 18 грудня 2023 р. о 18:00.

Digital Labs: урбаністи та міські планувальники від House of Europe

Інтенсивна онлайн-лабораторія, присвячена відновленню українських міст. Дізнаєтеся, як планувати міста для людей: безпечні, інклюзивні та екологічні; як залучити спільноту до відновлення та скористатися з New European Bauhaus Initiative.

Прийом заявок — до 19 грудня 2023 о 15:00.

Гранти Теплого Міста: фінансування та підтримка для проєктів у сфері міського простору, сучасного мистецтва, прогресивної освіти, екології та сталості за фінансової підтримки National endowment for democracy в рамках проєкту «Посилення громадянської активності та місцевої демократії»

Можливість для громадських організацій, ініціативних груп та команд друзів, які бажають змінити своє місто, отримати до 90 000 грн та підтримку для свого проєкту, навчитися управляти проєктом і коштами.

Дедлайн подачі заявок — до 20 грудня 2023 р. 

Конкурс грантів на підтримку малого підприємництва

З метою допомоги підприємствам, які постраждали від збройного конфлікту та які очолюють жінки, або більшість працівників яких є жінками, для відновлення або підсилення діяльності, або для розширення і створення нових робочих місць. Конкурс проводить проєкт «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) французької неурядової організації Acted при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади на підтримку малого підприємництва Вінницької, Одеської і Чернігівської областей. 

Кінцевий термін прийому заявок — 22 грудня 2023 р.

Конкурс на участь у швейцарсько-українській програмі «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD

Проєкт для агенцій регіонального розвитку реалізується з метою сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що своєю чергою покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. 

Кінцевий термін прийому заявок — 28 грудня 2023 р.

Навчальна програма «Цифрова трансформація в публічному врядуванні» від CDTO campus 

Програма для активних державотворців, які хочуть стати новою генерацією цифрових лідерів для розвитку інноваційних процесів в органах влади. Побудована на унікальному українському досвіді, формує навички для впровадження цифрової трансформації в державному секторі. Програма пропонує глибоке розуміння сфери діяльності фахівців у галузі цифрової трансформації та поєднує в собі технічні знання, управлінські навички та галузеві інсайти.

Прийом заявок триває до 28 грудня 2023 р.

Премія Responsibility Award 2023, заснована Фондом родини Богдана Гаврилишина 

Цьогоріч відзначить організації громадянського суспільства, які під час повномасштабної війни своєю взаємодією з партнерами з інших секторів зміцнюють Україну та демонструють відповідальність на різних рівнях.

Подача заявок триває до 31 грудня 2023 р.

Конкурс кращих практик — власних справ, організований Агентством сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» за підтримки Швейцарського федерального інституту досліджень лісів, снігу і ландшафтів (WSL) та Секретаріату Швейцарії з питань досліджень, освіти та інновацій

Конкурс спрямований на популяризацію та розвиток власної справи на основі використання лісових ресурсів у Закарпатській та Івано-Франківській областях. Для тих, хто отримує доходи від дбайливого використання лісових ресурсів і водночас завдяки цій діяльності покращуєте добробут своєї громади. Конкурс підтримує кращі практики, які сприяють соціальному й економічному розвитку громад, сталому та екологічному розвитку, співпраці та соціальній відповідальності.  

Заявки на участь приймаються до 31 грудня 2023 р.

Мінігранти для жінок-підприємиць Одеської та Миколаївської областей від Фонду «Жіночі можливості в Україні» 

Метою конкурсу є підтримка та розвиток місцевого підприємництва шляхом надання грантів у розмірі 70 000 грн жінкам, які продовжують вести свій бізнес в умовах воєнного стану, бажають зміцнювати та розвивати власну справу.

Подача заявок — до 31 грудня 2023 р.

Конкурс ініціатив World Justice Challenge 2024

Міжнародний конкурс і програма підтримки ініціатив, які сприяють верховенству права. Покликаний сприяти визнанню ефективних проєктів і політик, які вже реалізуються, і не є грантовою програмою для нових ідей. Кожен з переможців отримає грошовий приз у розмірі 20 000 доларів США. 

Заявки на участь приймаються до 31 січня 2024 р.

Грантовий конкурс «Сміливі ідеї» від IREX в рамках програми USAID «Мріємо та діємо»

Перевага надаватиметься новим підходам до задоволення потреб молоді та інноваційним рішенням, заснованим на принципах позитивного розвитку молоді, та таким, що враховують підхід гендерної рівності та соціальної інклюзії. Розмір гранту на реалізацію проєкту — до 80 000 доларів США.

Заявки приймаються до 27 травня 2024 р.

Фінансування малого бізнесу у межах спільної програми з USAID

Передбачає відкриття відновлювальної кредитної лінії з частковою компенсацією частини процентної ставки для поповнення обігових коштів.

Дедлайну для участі немає.

Скористайтеся можливістю розпочати наступний рік з користі та оволодіти новими навичками і отримати фінансову допомогу на розвиток своєї справи.

Інші новини