03 березня 2020, в 22:00
Як владі ефективно взаємодіяти з громадою

Багатьом міським радам знайома ситуація коли не вдається налагодити комунікацію з громадою. Як чиновникам почути жителів та самим стати зрозумілими для них?
Ми зібрали три поради, які допоможуть розв'язати проблему зв’язків з громадськістю:

  1. Проведення консультацій.
    Без цього владі навряд чи вдасться зрозуміти потреби жителів. Під час спільних обговорень можна не тільки дізнатися про проблеми містян, а й разом продумати шляхи їх вирішення. 

  2. Інформування громадськості.
    Якщо не розповідати жителям про діяльність міськради та не пояснювати важливість прийнятих рішень, довіри до влади не буде. Окрім того, з’явиться простір для додумування та викривлення фактів. Тому варто використовувати всі доступні методи: спілкуватися з журналістами, активно вести соцмережі й сайт міської ради та організовувати відкриті зустрічі з жителями.

  1. Залучення громадян. 
    Важливо залучати жителів до розв'язання проблем міста. Адже вони — найбільш зацікавлені у позитивних змінах. Створення громадський й наглядових рад та вдосконалення таких інструментів, як громадський бюджет та електронні петиції дозволить жителям бути залученими до прийняття рішень та більше розуміти процеси, що відбуваються в місті. 


А найголовніше — влада, перш за все, має бути чесною, прозорою, готовою до діалогу та змін. Тоді рух вперед не спинити!

Для того, аби ви точно знали все про ефективну взаємодію влади з громадою, ми радимо пройти онлайн-курс на Prometheus. ▶ //bit.ly/38ry5Ao

Публікація підготовлена в рамках реалізації проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
Думки, висновки чи рекомендації належать авторам чи упорядникам видання та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

Інші новини