12 листопада 2021, в 11:46
Гранти та можливості для розвитку міст

Громадський сектор відіграє провідну роль у розвитку громади. І не дарма, адже рівень прозорості та підзвітності міст значною мірою залежить від активності його мешканців. Представляємо вашій увазі перелік грантів та можливостей, які можуть посприяти процвітанню українських міст.

Тренінг «Активні громадяни»

Організатор: Британська Рада в Україні, МолоДвіжЦентр.Львів.

Усі охочі можуть долучитися до тренінгу з можливістю потім подати свій проєкт на конкурс від Британської ради в Україні і виграти грант у розмірі 15 000 грн. Це семінари для молоді, які допоможуть покращити вміння ефективної взаємодії для кращого розуміння місцевих громад і глобальної взаємозалежності. Згодом учасники зможуть поширити отримані знання у своїх громадах серед молоді.

Коли: 22 - 28 листопада 2021; 6 - 12 грудня 2021.

Більше тут: https://gurt.org.ua/news/trainings/73171/

Конкурс грантів для регіональних партнерів у Вінницькій, Волинській та Дніпропетровській областях

Організатор: Програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

У межах даного конкурсу планують відібрати трьох регіональних партнерів, які у партнерстві з обласними державними адміністраціями сприятимуть цифровій трансформації на регіональному та місцевому рівні. До участі у конкурсі запрошують офіційно зареєстровані організації громадянського суспільства з Вінницької, Волинської, та Дніпропетровської області, які мають достатню інституційну спроможність реалізувати відповідний проєкт. Усі заявки, подані на конкурс, буде розглядати та оцінювати незалежна комісія експертів.

Дедлайн подачі: 4 грудня 2021 року.

Більше тут: https://gurt.org.ua/news/grants/73957/

Довгострокова підтримка громадського сектору

Організатор: Leaders Fund Двічі на рік команда вибирає когорту лідерів через детальний процес подання заявок та інтерв’ю.

Обрані лідери розробляють 6-місячні плани зростання з чіткими цілями та етапами. Потім лідери починають отримувати щомісячну стипендію у розмірі 10 000 грн на місяць. Щомісяця лідери діляться своїми досягненнями та звітують про досягнуті результати, у тому числі через публічні відео-звіти під назвою Leaders Chat. Команда Фонду ретельно оцінює ці результати: стипендії залежать від постійного прогресу.

Дедлайн подачі: 20 грудня 2021 18:00.

Більше тут: https://gurt.org.ua/news/grants/73901/

Грантова допомога по проєктах людської безпеки програми «Кусаноне»

Організатор: Посольство Японії в Україні. За програмою Кусаноне безвідплатна фінансова допомога надається неурядовим організаціям, лікарням, початковим школам, науководосліджувальним інститутам та іншим неприбутковим організаціям з метою надання допомоги задля здійснення проєктів розвитку цих організацій. Ця програма фінансової допомоги для проєктів розвитку призначається для задоволення потреб країн, що розвиваються.

Більше тут: https://www.ua.emb-japan.go.jp/itpr_uk/ua_oda.html

Конкурс проєктів у рамках програми МАТРА для Закарпатської і Херсонської областей

Організатор: Посольство Нідерландів в Україні.

Головна мета програми - підтримка реформ у сферах верховенства права, належного управління та демократії: 1. Зміцнення верховенства права з акцентом на боротьбі з корупцією. 2. Підтримка громадського контролю за впровадженням ключових реформ. 3. Посилення спроможності громадських організацій. 4. Реалізація програм громадянської освіти, участі молоді та активної громадянської позиції. 5. Внесок у безпеку та стабільність у регіонах через підтримку згуртованості громад та незалежних ЗМІ.

Дедлайн подачі: 25 листопада 2021 року.

Більше тут: https://www.gurt.org.ua/news/grants/73804/

Основи належного врядування в ОГС

Організатор: ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»

Мета програми – сприяти сталості та самозарадності українських ОГС через розбудову належного врядування, посилення зв’язків з громадами і цільовими аудиторіями, розвиток підзвітності й прозорості. Участь у програмі можуть брати будь-які громадські об’єднання чи благодійні організації з усієї України. Загалом відберуть 20 ОГС – по одному представнику від кожної організації.

Дедлайн подачі: 19 листопада 2021.

Більше тут: https://bit.ly/3HgrMC7

Посилення демократичного врядування в Центральній та Північній Україні

Організатор: Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за підтримки National Endowment for Democracy.

До участі в проєкті будуть відібрані 30 старостатів з 10 територіальних громад в Сумській, Хмельницькій та Чернігівській областях. У проєкті: 1. Школа старост. 2. Вдосконалення інструментів місцевої демократії. 3. Стратегічний розвиток вашої громади. Участь в проєкті безкоштовна. Всі заходи в рамках проєкту та витрати учасників будуть профінансовані нашої організацією. В разі проведення офлайн заходів наша організація забезпечить проїзд проживання та харчування учасників.

Дедлайн подачі: 25 листопада 2021 р.

Більше тут: https://bit.ly/3HcWD2B

Гранти від Національного фонду на підтримку демократії (NED)

Організатор: Національний фонд на підтримку демократії (NED).

Щороку фонд надає фінансову підтримку сотням неурядових організацій у всьому світі, які працюють на благо демократичних цілей та зміцнення позицій демократичних інституцій. Подаватися на грант можуть організації, спрямовані на: Розвиток та захист прав людини та законності Підтримку свободи інформації та незалежних медіа-ресурсів Зміцнення демократичних формацій та цінностей Забезпечення звітності та прозорості Підтримку громадських організацій Зміцнення демократичних політичних процесів та інститутів Підтримку громадянської грамотності Сприяння вирішенню демократичних конфліктів Сприяння свободі асоціацій Підтримка глобальної ринкової економіки

Дедлайн подачі: 21 грудня 2021 року.

Більше тут: https://www.prostir.ua/?grants=hranty-ned-dlya-ukrajiny

Проєкт “Громада в дії”

Організатор: Центр розвитку “Громада.UA”.

Три громади отримають комплексну підтримку розробки їхньої Стратегії розвитку. Стратегія розвитку як концептуальний документ, що узагальнює візію, цілі та завдання з розвитку територіальної громади на термін від 5 років, є ключем до сталого та комплексного розвитку територіальної громади. Відбір громад-учасниць проєкту відбуватиметься на конкурсній основі.

Дедлайн подачі: 14 листопада 2021 року.

Більше тут: https://www.prostir.ua/?grants=projekt-hromada-v-diji

 

Інші новини