30 травня 2024, в 16:24
Можливості для органів місцевого самоврядування: тренінги з відкритих даних

13-14 червня у Києві відбудуться навчальні тренінги з відкритих даних від Open Data Academy для співробітників органів місцевої влади.

Open Data Academy — це ініціатива, спрямована на розвиток сфери відкритих даних на рівні місцевого самоврядування та підвищення кваліфікації держслужбовців, які активно впроваджують процеси цифрової трансформації. 

Робота з відкритими даними є важливою частиною роботи кожного держслужбовця. Завдяки прозорості та доступності даних можна налагодити довіру між владою та громадянами. Аналіз відкритих даних дозволяє оптимізувати бюджетні витрати, підвищити ефективність надання державних послуг, приймати більш обґрунтовані та виважені рішення. Знання інструментів роботи з відкритими даними допоможе фахівцям впроваджувати інновації у місцевому управлінні та підвищувати прозорість в ухваленні управлінських рішень.

Тренінги будуть корисними:

  • особам, які ухвалюють рішення з питань цифровізації на рівні органів місцевого самоврядування;
  • фахівцям з відкритих даних у територіальних громадах;
  • виконавцям робіт, пов’язаних з цифровізацією даних на локальному рівні.

Open Data Academy пропонує учасникам два рівні навчання:

- Basic — підійде початківцям або тим, хто хоче отримати загальне уявлення про сферу відкритих даних. (Що таке відкриті дані та в чому їхня цінність, вплив відкритих даних, загальні кейси їх використання. Цифрові рішення на основі відкритих даних, що можуть бути впроваджені на рівні громад, як комунікувати про відкриті дані тощо).

- Advanced підійде тим, у кого є певний досвід або бажання отримати поглиблені знання у цій сфері. (Аналітика та візуалізація відкритих даних, методика проведення трискладового тесту та інформаційного аудиту, автоматизація процесів роботи з відкритими даними тощо).

Участь у тренінгах безкоштовна. Детальніше дізнатися про програму навчання та подати заявку можна на сайті .

Навчання проводиться Міністерством цифрової трансформації України та завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

 

Створення цього медіа-продукту стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є винятковою відповідальністю «Transparent cities/Прозорі міста» Transparency International Ukraine та не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів. 

Ця публікація створена за фінансової підтримки Програми допомоги з міжнародного розвитку від Уряду Великої Британії. Однак висловлені погляди не обов'язково відображають офіційну політику Уряду Великої Британії.

Інші новини