26 серпня 2021, в 10:20
Можливості. Підбірка конкурсів та грантів для органів місцевого самоврядування та громадських організацій в регіонах України

Активна робота громадськості — запорука підвищення рівня прозорості та підзвітності в усіх містах України. Лише завдяки залученості громадського сектору, впровадженню нових проєктів та інноваційних технологій місцеві громади отримують широкий спектр можливостей для розвитку та забезпечення добробуту власного регіону. Ділимося з вами добіркою конкурсів та грантів, що спрямовані на включення громадськості й влади до розв’язання проблем та сприяння процвітанню вашого міста.

Розвиток територіальних громад

Організатор: ГО «Інститут громадянського суспільства»
Дедлайн подачі: 20.08.2021
ГО «Інститут громадянського суспільства» проводить набір слухачів на вебінар «Підготовка стратегій розвитку територіальних громад та проєктів регіонального розвитку».
До участі запрошуються громадські організації, активісти, працівники органів місцевого самоврядування, залучені до робіт зі стратегічного планування. На розгляд будуть представлені наступні теми:

  • Послідовність дій при підготовці Стратегії розвитку громади. Що робити? Чого не робити?
  • План заходів для реалізації Стратегії і Каталог технічних завдань на проєкти розвитку
  • Формування проєктів розвитку на основі діагностики проблем (дерево проблем – дерево цілей)
  • Залучення потенційно зацікавлених сторін

Захід відбувається в рамках проєкту «Згуртованість та розвиток в інтересах людини — сприяння залученню громадськості та територіальних громад до розвитку на основі положень Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року».
Більше інформації можете знайти тут: https://bit.ly/37UGzCk

Вдосконалення механізмів місцевого самоврядування

Організатор: «Школа місцевого самоврядування»
Дедлайн подачі: 30.08.2021
“Школа місцевого самоврядування” проводить онлайн-курс “Місцеве самоврядування – будуємо успішні Громади!“. Участь у школі можуть взяти всі, хто прагне розвитку власних громад.
Під час навчання ви дізнаєтесь яким чином будується місцеве самоврядування в Україні, як звичайні люди можуть впливати на розвиток власних громад, як комунікувати та співпрацювати з владою, чи протидіяти порушенням з боку влади.
Заняття проходитимуть в онлайн режимі через платформу Zoom.
Вся інформація про відбір та участь у школі доступна за посиланням: https://bit.ly/3sstJo9

Розвиток потенціалу організацій громадянського суспільства

Організатор: Неурядова організація “Сучасний Формат”
Дедлайн подачі: 13.09.2021
Мета проєкту “Голоси громад” – посилення інституційної та організаційної спроможності організацій громадянського суспільства (надалі – ОГС) в малих громадах Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей.
ОГС, які будуть відібрані до участі у проєкті матимуть змогу: посилити власну інституційну та організаційну спроможність; пройти зовнішню оцінку організаційної спроможності; отримати менторську і консультативну підтримку на основі організаційних потреб; підвищити професійні компетенції співробітників, шляхом участі у навчальних заходах з організаційного розвитку, а саме: управління проєктами, стратегічний розвиток та планування, фандрейзинг, адвокація, громадська участь та інше; отримати грантову підтримку реалізації громадських ініціатив.
Більше про можливість тут: https://bit.ly/38emh6W

Робота медіа та реформи на місцях

Організатор: Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан» (м. Львів)
Дедлайн подачі: 15.09.2021
Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан» запланував проведення інформаційно-навчального медійного туру «Чому потрібні системні реформи на місцевому рівні – погляд із Таврії” в Херсонській області.
Тур спрямований на розгляд актуальних питань інформаційної підтримки та сприяння процесам реформ на місцевому (локальному) рівні. Під час заходу журналісти, блогери та громадські активісти активно залучатимуться до процесу співпраці та обміну досвідом щодо використання нових цифрових форматів у своїй професійній діяльності на прикладі відвідуваного південного регіону України.
До участі запрошуються журналісти, громадські активісти-блогери, представники місцевих громадських інформаційних мереж, молодіжні лідери та місцеві експерти із Дніпропетровської, Харківської, неокупованої частини Луганської області, Херсонської, Одеської, Полтавської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей.
Детальний опис туру та умови участі тут: https://bit.ly/3geiB9H

Підвищення рівня прозорості та підзвітності

Організатор: Міжнародна організація «Інститут висвітлення війни та миру» (Institute for War and Peace Reporting)
Дедлайн подачі: 15.09.2021
Міжнародна організація «Інститут висвітлення війни та миру» (Institute for War and Peace Reporting) запрошує регіональні команди активістів та журналістів з усіх регіонів України подати заявки на перший раунд конкурсу грантів на фінансування проєктів, спрямованих на підвищення рівня прозорості та підзвітності місцевої влади, протидію і запобігання корупції, посилення громадського контролю бюджетних коштів та майна громади, адвокацію змін на місцевому рівні, посилення участі громадян у розвитку місцевої громади, й моніторинг реформ на регіональному рівні.
Конкурс грантів відбувається в рамках трирічного проєкту AVE (Amplify, Verify, Engage: media and civil society for democratisation and good governance in Eurasia 2021-23), який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні, інших країнах Східного партнерства та Центральній Азії за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії.
Більше про конкурс тут: https://bit.ly/3srrzVU

Малі гранти

Організатор: CANactions School та Western NIS Enterprise Fund
Дедлайн подачі: 24.09.2021
CANactions School та Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти, оголошують початок 4-го випуску Конкурсу малих грантів DREAMactions. Мета DREAMactions 4.0. — підтримка громад в процесі їх трансформації та розвитку шляхом надання мікрогрантів та освітнього компонента.
Детальний опис можливості тут: https://bit.ly/3y32fGE

Кращі практики місцевого самоврядування

Організатор: Міністерство розвитку громад та територій України
Дедлайн подачі: 30.09.2021
Мінрегіон оголошує початок конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. До участі запрошуються органи місцевого самоврядування всіх рівнів.
Конкурс проходитиме за такими тематичними блоками:

  • Згуртованість громади
  • Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я
  • Реалізація проєктів стратегічного розвитку

Повна інформація про конкурс за посиланням: minregion.gov.ua

Співпраця з міжнародними партнерами

Організатор: Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ)
Дедлайн подачі: 04.11.2021
У 2020 році Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки ЄС розпочав проєкт «EU4USociety». Основною метою Проєкту є посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів. Учасниками конкурсу можуть стати: громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання, що отримали грантову підтримку від МФ «Відродження» у 2020-2021 році. Тематичні напрямки проєктів: можуть бути різні тематичні сфери, за умови, що вони відповідають наявній стратегії діяльності організації та сфері діяльності проєкту організації, підтриманого МФВ.
Розмір грантів – 50 000 - 150 000 грн.
Максимальний термін реалізації проєкту – 6 місяців.
Деталі участі за лінком: https://bit.ly/2VXRqJn

Інші новини