03 листопада 2023, в 14:12
Нові можливості для громад і переселенців, ГО, молоді, бізнесу й митців у листопаді

Щомісяця програма «Transparent cities/Прозорі міста» Transparency International Ukraine допомагає українцямвідкривати можливості для нових досягнень. Віримо, що це сприяє розвитку громад, консолідує мешканців і зміцнює нашу країну.

Цього разу відібрали для вас 15 актуальних грантів і конкурсів, які стосуються відновлення країни й соціального захисту населення, прозорості, євроінтеграції, цифрової трансформації, культури тощо.

Учасники цих проєктів матимуть змогу як долучитися до змін на рівні держави, так і отримати підтримку для власного розвитку.

Можливості для громадського сектору

Проєкт Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні»

Впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки. Мета проєкту - досягти того, щоб уразливі групи осіб, зокрема населення, яке постраждало від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав і соціального захисту. 

Тривалість проєкту - 24 місяці (1 січня 2023 року - 31 грудня 2024 року).

Конкурс «Сприяння підготовці та початку переговорів про вступ України до ЄС»

Громадські організації, аналітичні центри, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання запрошують долучитись до діалогу та співпраці з країнами-членами ЄС.

Кінцевий термін подання проєктних пропозицій 16 листопада 2023 року (15:00 за київським часом).

Конкурс на грантову програму «Громадяни і Парламент»

Розрахований на громадські організації. Передбачає реалізацію проєктів, спрямованих на залучення громадян до законодавчого процесу, зокрема через розбудову взаємодії народних депутатів України (парламентських фракцій, комітетів) з громадянами, залучення громадян до роботи парламенту, комунікування реформ і проведення публічних консультацій.

Заявки можна подавати до 13 листопада 2023 року.

 

«ГРУПА ВПЛИВУ» запрошує представників і представниць спільнот людей з інвалідністю взяти участь у масштабному адвокаційному проєкті

Учасники пройдуть  онлайн-тренінг з адвокації, взаємодії з органами влади, правових питань й отримають системну допомогу при реалізації адвокаційних та інформаційних кампаній у своїх громадах. 

Заявки на участь в проєкті приймаються до 12 листопада 2023 року включно.

Конкурс заявок для отримання медіасубгранту організації-ментору

Національний Демократичний Інститут (НДІ) планує надати субгрант організації-ментору для роботи з місцевими ЗМІ у Запорізькій, Одеській та Івано-Франківській областях щодо створення медіапродуктів з фокусом на протидію російській дезінформації.

Пропозиції можна надсилати до 23:59 8 листопада 2023 року.

Українська асоціація освіти дорослих відкриває прийом заявок на VII Загальноукраїнський конкурс проєктів у сфері освіти дорослих

До участі запрошують державні та недержавні установи, які працюють у сфері освіти дорослих або громадян (ініціативну групу громадян).
Мета конкурсу -  сприяти розвитку освіти дорослих в Україні та популяризувати її.

Цьогоріч конкурс буде проводитися за чотирма номінаціями: 

  1. найкращий проєкт з професійного навчання та перекваліфікації;
  2. найкращий проєкт громадянської освіти;
  3. найкращий проєкт, спрямований на особистісний розвиток людей;
  4. найкращий проєкт з використанням ігор та ігрофікації ( спеціальна номінація ТОВ «Світ Громад»).

Прийом заявок триває до 15 листопада 2023 року.

 

Можливості для громад і переселенців

Конкурс на відбір громад до проєкту «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю»

Допоможе громадам розробити локальні програми для розвитку молоді, спираючись на її потреби. Для розробки програми в громаді буде створено робоча група, до складу якої увійде молодь та представники влади.

Надіслати анкету можна до 3 листопада 2023 року.

Безкоштовне навчання для переселенців | Школа соціального робітника

За підтримки Посольства США благодійний фонд Women’s Aid International оголошує конкурсний відбір учасників навчальної програми «Школа соціального робітника». Програма покликана надати новий фах вимушеним переселенцям, які хочуть працювати у сфері соціального супроводу. ВПО отримають необхідні знання для роботи з людьми літнього віку, людьми з інвалідністю та постраждалими від війни. Найкращим учасникам запропонують роботу.

Кінцевий термін прийому заявок - 10 листопада 2023 року.

Конкурс «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Харківській області»

Субгрант для кваліфікованих організацій громадянського суспільства (ОГС), що мають досвід залучення громадськості, покращення згуртованості ТГ, молодіжної роботи.

Заявки приймають до 13:00 6 листопада 2023 року.

Набір на тренінг з навичок спілкування для працевлаштування для мешканок ТГ Чернігівської області та міста Чернігів

Проходити навчання можуть внутрішньо переміщені жінки та жінки з місцевих приймаючих громад, які постраждали від війни, виїжджали – повернулися і прагнуть працевлаштуватися. Учасницям допоможуть скласти резюме.

Крайній термін подання заявки – 7 листопада 2023 року.

 

Можливості для бізнесу та інноваторів

Національний конкурс технологічних проєктів на основі відкритих даних для відновлення України "Open Datathon reUkraine"

Команди-фіналісти пройдуть інтенсивну освітню програму, краш-тестування своїх ідей і зможуть виграти грант для втілення проєктів, пов’язаних з антикорупційною тематикою, соціальною користю, підвищенням ефективності та прозорості роботи органів влади, подоланням негативних наслідків війни.

Поспішіть, термін подання заявок спливає 3 листопада 2023 року.


Можливості для молоді

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запрошує молодь долучитися до відновлення країни

Молодь віком від 14 до 24 років запрошують на програму UPSHIFT, щоб створити власні проєкти для вирішення проблем, пов’язаних з відновленням країни від наслідків війни.

Кінцевий термін прийому заявок – 14 листопада 2023 року.

Молодь запрошують створити власний суспільно корисний проєкт

У 10 областях України Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив набори на програму для молоді UPSHIFT. Учасники/ці програми зможуть знайти рішення проблем, які їх турбують, у місті, громаді або школі та створити власний суспільно корисний проєкт. У цьому їм допоможуть ментори, які супроводжуватимуть команду на кожному етапі. 

Набір триває до 4 листопада 2023 року.

Підтримка молодіжних центрів: триває подача на програму від Українсько-данського молодіжного дому

Якщо ви є українським молодіжним центром, потребуєте підтримки у закупівлі матеріалів, обладнання чи техніки, Українсько-данський молодіжний дім готовий надати вам фінансову підтримку. 

Заявки приймаються до 30 листопада 2023 року.

Можливості для митців

Програма ЄС “Креативна Європа” відкрила конкурс «Європейські проєкти співпраці»

Конкурс підтримує проєкти для втілення різноманітних заходів та ініціатив, що залучають митців та учасників, активних у різних галузях культури та креативної індустрії.  Мінімум три організації з різних країн Європи можуть створити консорціум і спільно втілити свій проєкт. Цьогоріч є хороша новина для учасників з України – консорціуми з українськими організаціями будуть мати пріоритет у відборі. 

Подати заявку необхідно до 23 січня 2024 року.


Скористайтеся нагодою реалізувати свої ідеї! Обирайте цікавий для вас напрям, долучайтеся та отримуйте ресурси, інструменти й підтримку. Ваш досвід допоможе посилити країну в період війни та наблизити перемогу.

Інші новини