13 вересня 2024, в 18:25
Обговорення методології рейтингування міст за рівнем оприлюднення відкритих даних – запрошення для міських рад

Програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine запускає щорічне вимірювання стану публікації відкритих даних в українських містах і запрошує міські ради до дискусії. 

У межах підготовки методології 19 вересня о 12:00 відбудеться онлайн представлення та обговорення індикаторів майбутньої методології з фахівцями з міських рад, які зможуть прокоментувати підходи до дослідження та пояснити власні пропозиції.

Звертаємо вашу увагу, що документ не є фінальним та буде змінюватися. Остаточна версія методології буде оприлюднена згодом на офіційних комунікаційних майданчиках програми «Прозорі міста» та Transparency International Ukraine.
Частина спеціалістів з міських рад вже змогли оцінити індикатори, висловити свої застереження та внести пропозиції у файл. Під час зустрічі 19 вересня керівниця програми «Прозорі міста» Олеся Коваль представить загальні підходи до вимірювання рівня публікації відкритих даних, а авторка методології Юлія Сисоєва – надасть розлогі пояснення щодо складних питань і шукатиме рішення щодо дискусійних індикаторів.

Якщо ви бажаєте долучитися до дискусії, просимо залишити свої контакти тут

Нагадаємо, вже цієї осені аналітична команда програми «Прозорі міста» презентує Методологію рейтингування міст за рівнем оприлюднення відкритих даних. Наступної весни запланована презентація результатів першого пілотного дослідження – «Відкриті дані: Національний рейтинг українських міст».

Ідеться про перевірку кількості та якості обов’язкових наборів відкритих даних, опублікованих міською радою та її виконавчими органами. Також аналітики планують перевірити відповідні документи ОМС, які регламентують сферу відкритих даних, та вплив опублікованих даних на функціонування органів місцевого самоврядування та життя містян.

Методологія підготовлена за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Transparency International Ukraine.

Інші новини