10 березня 2021, в 10:31
Прозорі фактично чи декларативно: презентація результатів Рейтингів прозорості та підзвітності міст-2020

Вже четвертий рік поспіль Transparency International Ukraine оцінює прозорість діяльності міських рад 100 найбільших міст України. Цього року команда програми “Transparent cities/Прозорі міста” оцінила ще й підзвітність 50 міст України.

Міста стають все більш прозорими. За результатами трьох років досліджень, середній показник прозорості міст зріс більш ніж на 53%. Це позитивний тренд, який потрібно підтримувати. Водночас високий рівень прозорості ще не є запорукою фактичної відкритості роботи місцевих рад та їхньої готовності до ефективного контролю з боку громадськості. 

Які перешкоди існують у діяльності місцевої влади, аби ставати реально, а не декларативно підзвітною перед громадою? В яких сферах місцева влада вже змогла налагодити відкритий діалог з громадою, а за якими напрямками потрібно активізувати співпрацю? 

Запрошуємо представників органів місцевого врядування, державної влади, громадського сектору, ЗМІ, експертів та небайдужих до долі свого міста долучитися до онлайн-презентації результатів рейтингів, а також обговорити актуальні проблеми співпраці громади та місцевої влади.

Дата: 31 березня

Час: 10.00-13.00

Як долучитися? Попередня реєстрація за посиланням. Напередодні зареєстровані учасники отримають нагадування та лінк на трансляцію події в Zoom.

Мова заходу: українська/англійська (із забезпеченням синхронного перекладу).

У межах обговорення результатів рейтингів відбудуться панельні дискусії за участю голів місцевих рад, представників державної влади та громадського сектору.

Ви дізнаєтесь:

  • Які міста вийшли в лідери рейтингів, а хто не зумів потрапити до когорти найкращих?
  • Наскільки підзвітними є переможці попередніх рейтингів прозорості?
  • Як налагодити ефективну співпрацю між представниками місцевої влади та громадського сектору і чому важливо чути один одного?
  • Як розроблена програмою «Transparent Cities/Прозорі міста» онлайн-платформа може стати майданчиком для комунікації між громадою та міськими радами й допомогти останнім стати більш прозорими та підзвітними?

З питань акредитації ЗМІ для фізичної участі у заході прохання звертатися до Тетяни Рясної, комунікаційної менеджерки програми «Transparent Cities/Прозорі міста», моб. 066 172-54-03, riasna@ti-ukraine.org

Захід відбудеться в межах проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Інші новини