08 квітня 2024, в 10:50
АНОНС: Прозорість на другому році повномасштабної війни: які результати показали українські міста

17 квітня о 10:00 програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine презентує друге дослідження прозорості українських міст в умовах повномасштабної війни за оновленою методологією

У 2023 році суспільство відчутно змінилося — українці стали менш терпимими до невмотивованого закриття інформації. Ситуацію підігрівали корупційні скандали як на державному, так і на місцевому рівнях. Водночас проблеми, спричинені війною, нікуди не зникли. 

Вже сьомий рік програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine оцінює прозорість муніципалітетів. У 2022 році ми адаптували  методологію. Тож цьогоріч програма презентує вже друге «воєнне» дослідження за 2023 рік, в якому аналітики оцінили додатково десять прифронтових міст.

Після оприлюднення результатів відбудеться експертне обговорення з фахівцями зі сфери муніципального управління, центральної влади та громадських організацій. 

Головні теми дискусії: 

- виклики місцевої влади та громадян: як і з чим дають раду ОМС?

- вдалі практики управління в умовах війни та інструменти, які стимулюватимуть прозорість і посилюватимуть Україну на шляху до євроінтеграції;

- відкриті дані та доступ до інформації: потреба міст в єдиних, чітких і публічних  правилах взаємодії з центральною владою. 

Запрошуємо представників органів місцевого врядування, державної влади, громадського сектору, ЗМІ, експертів і небайдужих містян долучитися до онлайн-презентації дослідження й обговорення викликів і успішних практик міст.

 

Щоб отримати презентацію та нагадування про захід, реєструйтеся – https://bit.ly/3POeNh8 

 

Дата: 17 квітня.

Час: 10:00-12:00.

Мова заходу: українська/англійська (із забезпеченням синхронного перекладу).

Для додаткових питань пишіть на пошту: transparent-cities@ti-ukraine.org

Інші новини