17 жовтня 2024, в 10:00
Рейтинг прозорості повертається: запрошуємо міські ради прокоментувати проєкт методології

Програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine готується до щорічного вимірювання рівня прозорості міських рад. 

Цього року на методологія пройшла серйозний краш тест і оновлення. Частину індикаторів експерти вилучили, натомість додали більш вимогливі критерії у розрізі підзвітності та можливостей участі громадян у міському житті.

Водночас програма повертається до формату «Рейтинг прозорості 100 міст», тобто тепер ОМС здобуватимуть місця відповідно до отриманих балів. Презентація оновленої методології запланована на кінець осені.

А поки запрошуємо представників органів місцевого врядування і громадськості долучитися до обговорення оновлених підходів і критеріїв оцінювання прозорості міст.

Щоб отримати драфт методології, мати змогу вплинути на індикатори, висловити пропозиції та внести застереження, залиште свої контакти за посиланням.

Нагадаємо, що з 2017 року «Прозорі міста» щорічно формували рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. Однак з початком повномасштабного вторгнення кардинально змінили методологію та адаптували її до умов воєнного часу. Дослідження прозорості за 2022 – 2023 роки не передбачало публічного  рейтингу міст та нарахування балів, а муніципалітетам присвоювали тільки статус: «прозорого», «частково прозорого» чи «непрозорого».

Інші новини