01 жовтня 2017, в 21:00
ТІ Україна розпочинає проект із розбудови прозорості в окремих містах України

Українське відділення глобальної мережі Transparency International розпочинає роботу з упровадженням прозорості в чотирьох українських містах – Маріуполі, Мелітополі, Сєвєродонецьку та в Ірпені. ТІ Україна стала переможцем конкурсу субгрантів, який проводив Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) за сприяння Європейського Союзу. ЦЕДЕМ підтримав чотири громадських проекти, серед яких проект ТІ Україна «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні».

Експерти поділяться з місцевими активістами, журналістами, представниками міськрад та всіма зацікавленими досвідом і кращими практиками підвищення прозорості та підзвітності, нададуть  практичні механізми запобігання корупції на містах.

Проектом передбачене проведення інформаційної кампанії, яка допоможе підвищити рівень обізнаності громадян про можливості та переваги моніторингу і контролю місцевої влади. Окрім того, фахівці проведуть у містах тренінги для громадськості щодо впливу на владу. На заходах розкажуть, як покращити прозорість у сфері освіти, соціальних та житлових послуг, а також у сфері землекористування й будівельної політики. Саме в цих напрямках багато українських міст продемонстрували вкрай низькі показники з прозорості.

Представників місцевого самоврядування, в свою чергу, проконсультують, як просунути своє місто вгору в рейтингу прозорості 100 міст України та опинитися серед найкращих.

Інші новини