28 лютого 2023, в 12:19
“Transparent cities/Прозорі міста” на засіданні Європейського комітету регіонів

24 лютого 2023 року у м. Гданськ (Польща) відбулося засідання Робочої групи з питань України Європейського комітету регіонів. 

Участь у заході взяла керівниця Програми “Transparent cities/Прозорі міста” (Transparency International Ukraine) Олена Огороднік, яка розповіла про успіхи українських міст на шляху до прозорості під час війни, роль Програми у цьому, актуальний контекст роботи місцевої влади та основні виклики в процесі відбудови. 

Учасники зустрічі домовилися підтримувати Україну у довгостроковій перспективі:  надавати постійну гуманітарну допомогу, підтримувати відбудова міст, а також сприяти інтеграції України до Європейського Союзу. 

Також участь у зустрічі взяли низка асоціацій, губернаторів, мерів та депутатів місцевих рад, які обговорили прозорість і належне управління на місцевому рівні під час війни, а також поточні надзвичайні потреби в Україні і за її межами.

“Забезпечення прозорості в період війни є одним з викликів місцевої влади. Проте, воєнний стан не причина відкладати ці процеси “на потім”. Наша Програма продовжує працювати над тим, щоб сформувати спроможну та сильну систему місцевої влади, яка здатна приймати ефективні рішення та нести відповідальність за свою роботу перед громадою”, – зазначила Олена Огороднік. 

З першого дня повномасштабного вторгнення рф, Європейський комітет регіонів підтримує народ України, та допомагає  місцевій владі залишатися сильною та спроможною.


“Ми допомагаємо Україні як європейській країні, яка перебуває у стані війни, з такими ініціативами, як Європейський альянс міст і регіонів для відновлення України, а також підтримуємо Україну на її шляху до членства в ЄС. Зокрема, ми реалізуємо ініціативи з розбудови спроможності українських місцевих і регіональних органів влади. Такі інституції, як наша, є інструментом для роботи та досягнення кращого майбутнього у містах, які були зруйновані цією війною», – зазначив Президент Європейського комітету регіонів Васко Алвес Кордейро.

Комітет регіонів (Committee of the Regions (CoR)) — консультативний орган Європейського Союзу, що представляє думку місцевих і регіональних органів влади. Розпочав свою діяльність 1994 року.

Інші новини