17 травня 2024, в 17:21
Уточнення в попередніх висновках аналітики щодо деколонізації

Раніше програма зазначила, що під час аналізу процесу деколонізації  програма не отримала відповідей на офіційний запит від 15 із 83 міських рад. Йдеться про Білгород-Дністровський, Вараш, Вишневе, Дубно, Жмеринку, Звягель, Ірпінь, Кам’янець-Подільський, Первомайськ, Подільськ, Рівне, Світловодськ, Черкаси, Чернігів, Шепетівку.

Після додаткового дослідження і спілкування з міськими радами ми б хотіли уточнити дані. Частини відповідей (8) так і не було отримано, декому програма надіслала повторні запити. Так, маємо в наявності відповіді від Білгород-Дністровського, Вараша, Вишневого, Жмеринки, Ірпеня, Кам’янець-Подільського, Первомайська та Шепетівки.

Ми скорегували дані і прибрали згадки про такі міські ради у себе на майданчиках та звернулися до медіа з проханням оновити їхні тексти.

Водночас нагадуємо, що за законом  «Про доступ до публічної інформації» органи місцевого самоврядування обов’язково мають відповідати на запити громадян у встановлені терміни. 

Зі свого боку ми перепрошуємо у міст  за неточність інформації та вже змінюємо внутрішній процес зі взаємодії з ОМС задля уникнення подібного в майбутньому.

Ми поважаємо працю на місцях, віримо у співдію з місцевою владою і в те, що лише разом можемо досягти значного поступу у прозорості та підзвітності на локальному рівні.

Інші новини