30 травня 2022, в 16:49
Як встановити побратимство?

Наші міста — сильні, стійкі і все витримають. Але з підтримкою партнерів їм буде легше долати труднощі, через які вони зараз проходять в умовах війни.

Наші закордонні друзі суттєво підтримують українські міста: передають тисячі тонн гуманітарної та іншої допомоги. Це підтверджує наше дослідження допомоги іноземних міст своїм 25 українським побратимам та партнерам.

Радимо нашим містам вже зараз розвивати мережу партнерів і думати про перспективу відносин на період відбудови!

Ми підготували поради, як встановити побратимські чи партнерські відносини з містами за кордоном.

✔️ Визначте сфери міського управління, в якій ваше місто хоче співпрацювати з іншим — для підвищення ефективності, модернізації чи обміну досвідом. Наприклад, це може бути створення онлайн-інструментів чи надання гуманітарної допомоги. Таке рішення може встановлювати міська рада або виконавчий комітет.

✔️ Далі потрібно визначити місто, яке може поділитися досвідом чи допомогти. Обмежень у цьому немає, але пам'ятайте, що це двосторонні відносини. Звісно, найкраще буде відвідати місто з візитом особисто, але також ви можете надіслати ініціативний лист про наміри співпраці, зокрема, з метою надання гуманітарної допомоги.

✔️ Наступний крок — розробити та погодити проєкт Угоди про побратимство чи співпрацю з містом. Текст угоди обов’язково повинен мати пояснювальну записку, яка обґрунтовує необхідність встановлення дружніх зв'язків.

✔️ Фінальний етап налагодження зв'язку — мери міст або офіційні делегації підписують відповідні документи. Відтоді два міста можуть здійснювати обмін досвідом щодо конкретної сфери міського управління чи приймати\передавати допомогу.

Зараз весь світ об’єднався, щоб допомогти Україні протистояти росії та виграти війну. Ми маємо велику підтримку, тож просимо українські міста використати наявні можливості задля зміцнення нашої країни. 🇺🇦

Інші новини