18 серпня 2020, в 21:00
Як вбудувати BI Prozorro на сайт міськради

Інформація про публічні закупівлі на сайті міськради — це відкритість влади. Така новація має низку переваг:

  1. Громадяни отримують доступ до публічної інформації. Вони бачать, що влада від них нічого не приховує. Активні жителі можуть моніторити й контролювати закупівлі одразу на вебсайті. Завдяки цьому, ви будете отримувати менше запитів на доступ до публічної інформації — це знизить навантаження на апарат органу влади. Окрім цього, завдяки більшій залученості громади до контролю публічних закупівель, знизиться ймовірність корупції у закупівлях підпорядкованих вам замовників.

  2. Підприємці бачать закупівлі, починають довіряти замовнику. На конкурентні процедури приходитиме більше учасників, тож ціни знижуватимуться. Це дозволить ефективніше використовувати бюджетні кошти. Тож закупівлі відбуватимуться легше, а можливості партнерства місцевої влади й бізнесу — зростатимуть.

Наші колеги з DOZORRO розробили просту інструкцію, яка допоможе показати інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно. Додати інформацію з Публічного модуля аналітики ВІ на ваш сайт можна усього за 3 кроки:

  1. Визначити ієрархію вашого підпорядкування (нижче пояснено, що це) і передати її нам;
  2. Визначити варіант розміщення інформації, який вам найбільше підходить (усього їх 3). 
  3. Передати інструкції системному адміністратору вашого сайту. Він розмістить Публічний модуль аналітики ВІ на сайті органу влади.

Орієнтований час впровадження цієї функції на сайт — 2 години. Розміщення і подальше використання Публічного модуля аналітики безкоштовне.

Публічний модуль аналітики ВІ постійно розвивається і доповнюється новим функціоналом. Щоб бути в курсі його останніх змін та можливостей, які можуть вплинути на зображення об’єктів на ваших ресурсах, ви можете підписатися на розсилку.

Якщо вам потрібна допомога або консультація, напишіть нашому спеціалісту Іллі Бібову bibov@ti-ukrane.org. 

Більше про вбудування — за посиланням.

Інші новини