15 березня 2022, в 16:49
Заява ТІ Україна про російське вторгнення в Україну

Шановні друзі та партнери,

24 лютого 2022 року росія вторглася в Україну під абсурдним приводом тотальної «денацифікації» та «демілітаризації» суверенної, незалежної та демократичної держави. Відтоді російські сили постійно обстрілюють українську територію ракетами, в тому числі балістичними і крилатими, а також артилерійськими снарядами. Це російське вторгнення спричинило одну з найбільших гуманітарних криз у Європі з часів Другої світової війни не тільки через сам факт ведення війни в мирних українських містах, а й шляхом цілеспрямованого руйнування цивільної інфраструктури та житлових районів. За останніми офіційними даними, російська армія вбила понад 2000 цивільних осіб, у тому числі 34 дітей; понад 1,5 млн біженців покинули країну.

Деякі українські міста були зрівняні з землею російськими військовими, багато з них знаходяться на межі гуманітарної кризи й терміново потребують створення «гуманітарних коридорів» для евакуації цивільного населення. Однією з найбільших небезпек нинішньої ситуації є ядерна безпека. Наразі і Чорнобильська, і Запорізька електростанції контролюються російськими силами. 4 березня 2022 року ворожі війська обстріляли Запорізьку АЕС і взяли її під контроль після того, як на периметрі станції виникла пожежа. Запорізька АЕС — найбільша атомна електростанція в Європі, що складається з 6 енергетичних блоків. Ця надзвичайно безвідповідальна та девіантна поведінка ставить під загрозу не тільки Європу, але і весь світ, оскільки наслідки катастрофи біля будь-якого з цих ядерних об’єктів навіть неможливо передбачити і, таким чином, їм неможливо запобігти.

У ці важкі часи ми, як представники громадянського суспільства України, звертаємося до міжнародних партнерів та осіб, які приймають рішення, із закликом твердо діяти проти російської агресії. Чинні санкції, запроваджені США, ЄС та іншими країнами проти російської та білоруської економіки, стали безпрецедентними в новітній історії світових держав і вже завдали серйозного удару по російській економіці. Однак цього все одно недостатньо, щоб зупинити російську агресію проти України та запобігти тисячам жертв в Україні!

Тому Трансперенсі Інтернешнл Україна закликає Європейський Союз, Сполучені Штати, НАТО та інші країни світу зробити все, що в їхніх силах:

1) Запровадити над Україною або принаймні над окремими частинами контрольованої Києвом території, у тому числі над вищезазначеними об’єктами стратегічної інфраструктури, безпольотну зону;

2) Забезпечити військове обладнання для підтримки української армії, особливо авіаційні, зенітні та протиракетні комплекси.

3) Запровадити повномасштабне ембарго на експорт російської нафти та інших російських товарів;

4) Відкликати дипломатів з Москви і припинити відносини з росією.

5) Заморозити активи російських олігархів та політиків, скасувати їхні візи та дозволи на проживання;

6) Ввести заборону на вхід усіх російських суден, у тому числі торговельних, в європейських портах.

7) Застосовувати максимальну ізоляцію росії всіма політичними, економічними, соціальними, культурними та спортивними організаціями;

Ми розраховуємо на підтримку і просимо наших партнерів в ЄС, США, НАТО та в усьому світі накласти вичерпний набір санкцій та застосувати всі можливі заходи для негайного реагування та припинення російської агресії! У ці важкі часи світ необхідно об’єднати, як ніколи раніше у 21 столітті. Ми всі повинні діяти зараз використовуючи доступні нам ресурси!

#IsolateRussia #StandWithUkraine #CloseTheSky #BlockPutinWallets

Інші новини