30 вересня 2019, в 21:00
5 способів змінити своє місто

25 вересня Трансперенсі Інтернешнл Україна провела публічне обговорення “Як громадяни змінюють міста”.
Катерина Цибенко, Анастасія Мазурок, Дмитро Боярчук, Марія Полоз, Альона Куценко говорили про те, як кожен охочий українець вже зараз може вплинути на життя свого міста.


Ми зібрали для вас 5 головних тез: 

 

  1. Знайти спільників. 
    Почати варто з розуміння, що “один у полі не воїн”. А підтримка у творенні змін у вашому місті надважлива для майбутніх перемог!
     
  2. Вивчати міжнародний досвід. 
    Успіхи закордонних ініціатив дадуть вам можливість обрати саме ті приклади, які найбільше підходять для наших реалії. Таким чином, ви можете отримати бажаний результат в значно коротші терміни.
     
  3.  Ділитись власним досвідом.
    Маючи за плечима “перемоги”, ви просто зобов’язані ними ділитися! Вдалі приклади не тільки даватимуть вам сили для подальшої боротьби, а й можуть надихнути інших.
     
  4. Використовувати інновації. 
    Щоб зацікавити жителів міста, інколи варто забути про стандартні методи та шукати інноваційні способи залучення. Як от, наприклад, настільна чи онлайн гра, або ж екскурсія. 
     
  5. Вірити у власні сили. 
    Чітке усвідомлення кінцевої мети додає мотивації. Ви точно зможете змінити своє місто, якщо вже зараз зрозумієте, якими воно має бути.


     

 Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна  започаткувала програму Transparent cities/Прозорі міста у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності. 

Команда Transparency International Ukraine розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за 91 індикатором у 13 сферах. За два роки середній показник прозорості міст підвищився на 36%.

 

Інші новини