30 грудня 2021, в 17:30
Дайджест регіональних новин: special edition

Хмельницький

Перемога у міжнародній премії OGP Local Innovation Awards і покращення рівня інвестиційної привабливості

Раніше три українських міста — Тернопіль, Хмельницький та Вінниця — пройшли складний відбірковий тур й увійшли до переліку небагатьох міст світу, які отримали членство в майданчику для долучення місцевого самоврядування OGP Local. Цьогоріч за нагороду за досягнення на локальному рівні змагалися Вінниця та Хмельницький — і вирвались у лідери. Хмельницький виграв міжнародну премію OGP Local Innovation Awards, а Вінниця зайняла третє місце. Свіжий рейтинг IВI вказує, що інвестиційна привабливість Хмельницького зросла до рівня InvAA, а це відмінний показник. Сприяли цьому активність місцевої влади у покращенні інвестиційного клімату та розвитку підприємництва, а також якісні зміни у роботі представників органів місцевого самоврядування з інвесторами.

Запоріжжя

Запуск цифрового сервісу для людей з вадами слуху

Новий онлайн-сервіс дозволяє відвідувачам з вадами слуху отримувати послуги більш якісно та спілкуватися зі спеціалістами ЦНАП без перешкод. Сервіс втілили в життя представники міської влади разом із організацією «Громадський рух «Соціальна єдність». Онлайн-сервіс — це інтерактивний додаток, що працює в онлайн-режимі. Додаток встановлений на планшет. За потреби адміністратор ЦНАП активує додаток – і відбувається відеозв'язок з сурдоперекладачем, який в режимі реального часу є посередником між відвідувачем та адміністратором.

Івано-Франківськ

Виконавчий комітет міської ради успішно пройшов ресертифікаційний аудит

Івано-Франківськ активно працює над тим, щоб по праву називатися містом відкритої влади. Ще у 2008 році місто впровадило систему управління якістю та разом з Луцьком і Вінницею взяло курс на підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади та надання якісних адміністративних послуг населенню. За результатами аудиту міжнародними експертами, діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у сфері надання адміністративних послуг визнана відповідною вимогам міжнародного стандарту. Крім цього, відзначають позитивну динаміку росту задоволеності населення роботою виконавчих органів міської ради, зростання позитивного іміджу міста. Івано-Франківську виданий новий міжнародний сертифікат якості.

Вінниця

Запуск проєкту муніципального центру інновацій

У Вінниці стартувала масштабна реконструкція технопарку «Кристал». Інноваційно-технологічний парк займе три поверхи колишнього заводу — 8,5 тис. кв м приміщень. На його базі створять муніципальний бізнес-інкубатор, в якому запрацюють: ІТ-школа, лабораторія Fab Lab для стартапів, навчальний центр для дорослих, дитячий техноцентр, коворкінг, понад 100 класичних та клубних офісів, конференц-зали. Загальна сума інвестицій в проєкт - 23 млн грн, з яких 8,5 млн грн планують залучити з бюджету громади, решту — з державного.

Одеса

Запуск інтерактивної онлайн-карти забудови міста

На офіційному сайті Одеської міської ради опублікували онлайн-карту перевірок будівельних об'єктів. Функціонал карти дозволяє перевірити: вид робіт, які проводить замовник будівництва, хто виступає замовником будівництва, проєктувальником, генпідрядником, здійснює авторський і технічний нагляд за будівництвом. які документи є у забудовника на земельну ділянку, містобудівні умови і обмеження, дані про експертизу проєктів, а також видані дозвільні документи, результати обстеження експертами Одеської державної академії будівництва та архітектури і рекомендації фахівців, дані про перевірки, комісійні обстеження, а також обмеження, накладені судом, перелік проведених заходів за результатами роботи.

Кривий Ріг

Запуск інформаційного ресурсу пам’ятників історії та культури

На офіційному порталі Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» запрацював електронний інформаційний ресурс «Пам’ятки історії та культури, пам’ятники, пам’ятні знаки». Користувачі можуть ознайомитись із детальною інформацією по кожному об'єкту історико-культурної спадщини (назва, адреса, рік встановлення, історична та аудіо довідка). Мешканці можуть знайти об’єкт за адміністративним районом, по ключовому слову або за назвою вулиці. Інформацію також можна переглянути, встановивши додаток «Мій Кривий Ріг – Smart City».

Дрогобич

Розвиток інструментів civic tech

У Дрогобичі стартував проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ». Цей проєкт актуальний для людей, які через відсутність базових знань та навичок щодо новітніх технологій не використовують цифрові продукти. Мета — спростити для вказаних груп отримання послуг онлайн, покращити комунікації громадян та влади, а також сприяти залученню громадськості до процесів ухвалення рішень на місцевому рівні.

Львів

Продаж комунального майна через Prozorro.Продажі на 60 млн грн

Львів став лідером серед інших міст України із залучення коштів від малої приватизації через систему аукціонів ProZorro.Продажі. У травні місто завдяки прозорим аукціонам отримало 20 млн грн, а від початку 2021 року — понад 60 млн грн.

Інші новини