26 квітня 2022, в 11:12
Дубно: як змінилося місто в часи війни

Дубно — на 16 місці в Рейтингу прозорості міст України 2021. До війни місто працювало над своїми показниками та намагалося стати кращим для своїх мешканців.

Сьогодні Дубно живе в нових умовах і працює з новими викликами. Під час війни місто зазнало ракетного обстрілу внаслідок якого була зруйнована нафтобаза. Але попри це, ситуація у місті контрольована та відносно спокійна. Дубно працює та активно приймає внутрішньо переміщених осіб зі всієї України. 

  • На сьогодні у Дубні зареєструвалися 2459 переселенців, понад 800 з них — діти. Важлива увага приділяється саме роботі з дітьми переселенцями. Для них організовують спортивні, розважальні та пізнавальні заходи. Внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно отримати дитяче харчування, засоби гігієни, одяг, взуття та продуктові набори.
  • Місто комунікувало з закордонними містами-побратимами з Польщі, Литви та Чехії ще з початку війни, які одразу ж зголосились допомогти гуманітарними вантажами. При Дубенській міській раді було створено тимчасовий транзитний пункт благодійної допомоги, що надійшла і продовжує надходити від європейських партнерів.
  • Тут безперервно сортують та передають благодійну допомогу з тимчасового пункту Дубенської міської ради відповідно до потреби вимушеним переселенцям, військовим та жителям постраждали регіонів.
  • Гуманітарні вантажі формуються силами волонтерських організацій та передаються із Дубна на Київщину у Бучанський район — для жителів с. Загальці, котрі тривалий час перебували під окупацією російських військ на межі гуманітарної катастрофи.
  • А ще за кошти керівництва та працівників Дубенської міської ради придбали автомобіль для бійців Дубенської територіальної оборони. Міста в тилу в Україні активно підтримують та злагоджено працюють для пришвидшення нашої перемоги. Навіть маленькі громади єдині у прагненні допомогти всім, хто цього потребує. 

Інші новини