15 вересня 2021, в 09:36
Гранти і можливості для покращення міст

Громадський сектор відіграє провідну роль у розвитку громади. І не дарма, адже рівень прозорості та підзвітності міст значною мірою залежить від активності його мешканців. Представляємо вашій увазі перелік грантів та можливостей, які можуть посприяти процвітанню українських міст.

Порятунок культурної спадщини

Організатор: Фонд Принца Клауса.
Дедлайн подачі: чіткого кінцевого терміну подачі немає, проте чим оперативніше ви подасте заявку, тим вищі шанси зберегти культурну спадщину.
Cultural Emergency Response programme — це програма порятунку культурної спадщини, що постраждала або може постраждати від техногенних катастроф, стихійних лих або збройних конфліктів. Програма може профінансувати евакуацію об’єктів, закупівлю матеріалів та обладнання, дослідницькі поїздки та інформаційні кампанії для підвищення обізнаності про об’єкти культурної спадщини під загрозою. Ви також можете отримати допомогу з проведення тренінгів для рятувальників культурної спадщини. Для кого: незалежних активістів та організацій різних типів — приватних, неприбуткових, урядових.
Більше тут: https://bit.ly/3nhp5c0.

Тренінг: Розвиток місцевого самоврядування

Організатор: Громадська організація «РЕОМ».
Дедлайн подачі: 17.09.2021.
Громадська організація «РЕОМ» в рамках проєкту «Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – Крок вперед» оголошує набір на участь у тренінгу «Ефективне місцеве самоврядування». Метою тренінгу є розвинути компетенції представників органів місцевого самоврядування у їх співробітництві з громадами, надати їм передові знання та навички з ефективної взаємодії з громадянами, підвищити рівень прозорості та інклюзивних підходів до прийняття рішень. Для кого: представників органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян, що співпрацюють з ними з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Харківської областей.
Більше тут: https://bit.ly/3lbnh1r.

Захист навколишнього середовища

Організатор: Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ).
Дедлайн подачі: 22.09.2021.
Конкурс спрямований на підтримку громадянського суспільства у реагуванні на виклики деградації довкілля та зміни клімату, сприяння формуванню відповідальної національної екологічної та кліматичної політик з урахуванням пріоритетів Європейського зеленого курсу. Мета конкурсу: посилення ролі, голосу та спроможності громадянського суспільства у сприянні узгодженню промислової, енергетичної, транспортної, аграрної та інших галузевих політик України, розвитку міст та приватних бізнес-ініціатив з цілями Європейського зеленого курсу. Для кого: громадських організацій, спілок, асоціацій, товариств та інших об’єднань, зареєстрованих відповідно до українського законодавства як неприбуткові або благодійні організації.
Більше тут: https://bit.ly/3lkr2BO.

Боротьба з корупцією

Організатор: Центр «Ейдос».
Дедлайн подачі: 30.09.2021.
Аналітичний центр «Ейдос» у партнерстві із Всеукраїнським молодіжним центром в рамках проєкту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) створив гру, яка допоможе подолати корупцію. «Антикорупційна мафія» – модель боротьби групи корупціонерів проти неорганізованої більшості суспільства за контроль над спільним ресурсом – бюджетом міста. Гра навчає працювати в команді, аргументувати власну позицію, критично мислити та приймати рішення. Протягом липня-вересня проходять відбірні турнірні ігри учасників, серед яких 2-є найкращих будуть відібрані на турнір до Києва в жовтні, де змагатимуться з учасниками з інших областей за звання Чемпіона/Чемпіонки гри з Антикорупційної мафії у світі.
Більше тут: https://bit.ly/3A4Bd3O.

Конкурс мінігрантів до #ЩедрийВівторок2021

Організатор: Zagoriy Foundation.
Дедлайн подачі: 04.10.2021.
#ЩедрийВівторок – це частина міжнародного благодійного руху #GivingTuesday. Одне з головних завдань — надихати на благодійність, масштабувати добрі справи та робити їх частиною нашого повсякденного життя. Конкурс мінігрантів покликаний підтримати найкращі благодійні ініціативи, які спрямовані на збільшення кількості людей, які долучаються до благодійності у легкий та креативний спосіб. Тематикою конкурсу мінігрантів від Zagoriy Foundation може бути будь-яка яскрава ідея, приурочена до Щедрого Вівторка. Розмір гранту: до 25 000 грн. Для кого: неприбуткових організацій, зареєстрованих на території України: благодійних фондів, союзів, спілок, громадських та релігійних організацій; навчальних закладів; комунальних закладів, державних закладів освіти та культури. Для участі у конкурсі потрібно зареєструвати свою ініціативу на сайті Щедрого Вівторка за посиланням https://givingtuesday.org.ua/choose/
Більше тут: https://bit.ly/3lt9tzQ

Медіаініціативи

Організатор: ГО “Вектор прав людини”.
Дедлайн подачі: 30.09.2021.
ГО “Вектор прав людини” оголошує третій щорічний конкурс журналістських робіт “Суд людською мовою”. Завдання конкурсу: підвищити поінформованість та обізнаність населення України щодо судоустрою, реалізації судової реформи, суспільно важливих судових справ; збільшити рівень зацікавленості та довіри населення до судової влади; сприяти утвердженню принципів верховенства права, прав людини і демократії, громадського контролю та відповідальності; сприяти розвитку судової журналістики в Україні. Для кого: журналісток/-ів, блогерок/-ів, які висвітлюють судову тематику, а також студенток/-ів спеціальності “Журналістика”.
Більше тут: https://bit.ly/3z5Ui4n.

Молодіжна активність

Організатор: IREX / «Мріємо та діємо».
Дедлайн подачі: 30.09.2021.
Програма USAID “Мріємо та діємо” запрошує до подачі концепції проєктів. Потенційних заявників просять подати короткі концептуальні описи проєктних ідей, які відповідають цілям програми «Мріємо та діємо» та сприяють розвитку лідерського потенціалу молоді (віком 10–35 років) і формують засновану на цінностях українську ідентичність. IREX запрошує заявників подавати творчі, інноваційні, оригінальні концепції або такі, що засновані на провідних практиках та перевірених стратегіях. Запропоновані заходи мають сприяти розширенню економічних можливостей для молоді, посиленню громадянської активності молоді, її соціальної згуртованості, просуванню різноманіття та включення недостатньо представлених груп, а також покращенню підходів до гендерної рівності та соціальної інклюзії (GESI) в орієнтованих на молодь програмах. Для кого: подати заявку можуть як існуючі організації з досвідом, так і нові організації або нові партнерства організацій. Концепції проєктів повинні описувати спроможність заявника успішно реалізувати пропонований проєкт.
Більше тут: https://bit.ly/2YKni4Z.

Сприяння діджиталізації

Організатор: Інститут соціокультурного менеджменту (ІСКМ).
Дедлайн подачі: 01.10.2021.
Інститут соціокультурного менеджменту (ІСКМ) розпочинає прийом анкет на участь у проєкті «Перехід до цифрового мислення 2.0» для громадських активістів та активісток Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської та Одеської областей. В рамках проєкту буде проведено тренінг «Реалізація громадських ініціатив в епоху діджиталізації» в кожній з вказаних областей протягом жовтня 2021 – лютого 2022 року. «Перехід до цифрового мислення 2.0» - це проєкт, що спрямований на сприяння розвитку локальної демократії через підвищення компетентності громадських активістів та активісток Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської та Одеської областей з питань інформаційного забезпечення реалізації громадських ініціатив у громадах з використанням діджитал-інструментів, створення інформаційно-комунікаційних центрів при закладах культури.
Більше тут: https://bit.ly/3zZnACS.

Інші новини