10 серпня 2022, в 14:07
Кам'янець-Подільський: як живе місто в тилу

Війна не закінчилась. Вона триває, і наші військові самовіддано і злагоджено працюють, щоб наблизити день нашої перемоги. А українські міста в тилу стійко підтримують нашу країну. Сьогодні в нашій рубриці розповімо про Кам’янець-Подільський.

  • З початку війни Кам’янець-Подільська міська громада розселила понад 23 тисячі осіб. Вже 8089 внутрішньо переміщених осіб, які реєструвалися в громаді, отримали державну допомогу на проживання.
  • Наразі в Кам’янець-Подільський релокували 22 підприємства. Із них 5 — ФОПи. Працюють у таких галузях, як легка, переробна промисловості. Департамент економіки та розвитку інфраструктури міста й надалі співпрацює з цими підприємствами, допомагає їм вирішувати питання, що в них виникають. Наприклад, з приводу відшкодування вартості за перевезення обладнання, працевлаштування людей, пошуку вільних приміщень.
  • У Кам’янець-Подільському завдяки соціально відповідальному бізнесу, волонтерам-переселенцям та владі запрацював соціальний проєкт — сток-хаб.Тут люди, котрі приїхали з небезпечних регіонів, можуть безкоштовно отримати речі першої необхідності – одяг, ковдри, засоби гігієни, а для малечі — дитяче харчування, іграшки. Більшість речей на полицях – це гуманітарна допомога з-за кордону від міст-партнерів Кам'янця-Подільського.
  • В Освітньому хабі Кам’янця-Подільського запрацювали Українські студії. Тут проходять заняття із розмовної української мови, її вивчення, про маловідомі, дискусійні і невідомі сторінки історії України, твори української літератури тощо.
  • Місто продовжує активну співпрацю з європейськими містами та отримує гуманітарну допомогу для потреб ВПО та постраждалим від війни. 
    Завдяки німецькому проекту IsraAid Germany: Leadership & Teilhabe Berlin та румунській організації Rădăuțiul civic, що завітали до Кам’янця-Подільського, переселенці змогли отримати медикаменти, їжу та засоби гігієни.
    Активно допомагають польські міста. Місто-побратим Каліш активно підтримує місто та відправляє гуманітарні вантажі до Кам’янець-Подільського й передало 2 автобуси.
     
    Пишаємося нашими містами. Містами сміливих людей. Та віримо в нашу перемогу! 

Інші новини