28 вересня 2020, в 21:00
Команда програми «Прозорі міста» закликає підтримати Кодекс прозорості

Напередодні місцевих виборів в Україні Transparency International Ukraine та Інститут Політичної Освіти презентували Кодекс прозорої влади, що сприятиме розвитку практик належного врядування та підзвітності місцевої влади.

Кодекс містить 11 положень щодо сфер, які традиційно страждають через відсутність зрозумілих та передбачуваних правил гри або є прозорими лише частково. Команда програми закликає кандидатів підтримати цей документ і зобов’язатися реалізувати його після перемоги на місцевих виборах.

Серед ключових положень – аудит комунального майна, земельних ресурсів та діяльності комунальних підприємств, системне інформування про підготовку і прийняття рішень, зрозумілий формат роботи з інвестиційними проєктами, забезпечення участі громади у створенні регуляторних політик. Увага також приділяється цифровій трансформації на місцевому рівні. 

Реалізація положень Кодексу дозволить підвищити прозорість місцевої влади та посилити довіру громади.

«Підтримка Кодексу прозорості влади — це такий собі доказ готовності потенційних мерів чи депутатів до реальних кроків змінювати своє місто, — пояснює виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик. — Цей документ стосується найпроблемніших сфер для місцевої влади, і дотримання прозорості у них дозволить кожному безпосередньо відчути позитивні результати. Бо прозорість — це не просто слово. Це шлях до ефективного управління». 

Інші новини