06 жовтня 2022, в 13:58
Коростень під час війни: як місто забезпечує надійний тил?

Хоча Коростень був під обстрілами на початку війни, місто змогло швидко оговтатись, відновитись і почати жити у нових реаліях. Зараз Коростень — міцний тил, що приймає переселенців з постраждалих регіонів України. 

  • Місто Коростень вже прийняло понад 2 тисячі людей, котрі були вимушені залишити свої домівки. Житомирська ОВА та місцева влада роблять усе для того, аби ВПО почувалися комфортно на нових місцях проживання. 
  • Коростень із перших днів війни отримував допомогу від міст-побратимів із Латвії, Польщі, Франції та Угорщини. Підтримка українського народу та міцне партнерство ще більш укріпилося в умовах воєнного часу.
  • Близько 90 вулиць перейменували у Коростені в рамках дерусифікації та декомунізації. Робоча група майже два місяці працювала над цим питанням та опитувала громадян. 
  • Переселенці теж проявляють громадянську активність. Зокрема, громадська організація “Добротвор” бере участь в загальноміських заходах, у тому числі й з благоустрою. Організація прагне підтримати переселенців в соціальних питаннях, стати своєрідним «містком» між ними і владою. Це полегшить адаптацію ВПО.  
  • У багатьох місто Коростень асоціюється з дерунами! А все тому, що там щорічно з 2008 року в другу суботу вересня проводять Міжнародний фестиваль дерунів, який уже став доброю міською традицією. Цього року на ньому зібрали понад 90 тисяч гривень на потреби армії.

Українські міста активно та злагоджено працюють, щоб пришвидшити нашу перемогу. Віримо в них!

Інші новини