15 квітня 2022, в 11:14
Міста в тилу: Івано-Франківськ

Місто стало прихистком для тисяч внутрішньо переміщених осіб та допомагає всім, хто цього потребує.

За офіційними даними у Івано-Франківській громаді зареєструвались 22 470 внутрішньо переміщених осіб, і це станом на 25.03. Зараз європейські міста зосереджують великі зусилля для допомоги Україні. За останній місяць Івано-Франківськ отримав 26 гуманітарних вантажів з Польщі. А ще допомога надходить з Латвії, Литви, Іспанії, Румунії, Словаччини та Чехії.

В Івано-Франківську запрацювали безкоштовні офлайн-курси української мови. Лише за перший день зареєструвалось 120 людей! Російська мова в українців ще довго асоціюватиметься з окупантами, тому всі охочі можуть підтягнути свої знання. 

Для допомоги підприємцям, які в умовах війни вимушені перемістити свій бізнес в Івано-Франківськ та область, запрацював спеціальний сайт. Тут зібрана загальна база, яка допоможе полегшити процес переїзду бізнесу з різних куточків України до Івано-Франківська.

В перші ж дні від початку війни департаментом соціальної політики організовано роботу щодо надання допомоги продуктами харчування особам з інвалідністю, людям які перебувають в складних життєвих обставинах, жителям Івано-Франківської міської територіальної громади. 

В Івано-Франківську запрацювали соціальні їдальні. Там кожен, хто потребує, може придбати обід за соціальною ціною. 

У місті відновлюють курси зі стрільби у шкільних тирах. Навчання передбачені у першу чергу для жінок. «Тому що ворог повинен відчувати, що жителі нашої країни ворогу дуже не раді. З кожного вікна буде стріляти не тільки чоловік, а й жінка», – сказав міський голова Руслан Марцінків під час відеозвернення до мешканців Івано-Франківська.

Мер міста теж посильно допомагає містам, які опинилися в скруті, раніше він потрапив під обстріл на Чернігівщині, куди їздив із гуманітарною місією. Наші міста — сильні! #разом_переможемо

Інші новини