15 червня 2022, в 10:14
Міста в тилу: як Луцьк наближає перемогу

Міста в тилу в Україні активно підтримують та злагоджено працюють для пришвидшення нашої перемоги. Сьогодні розповімо про Луцьк.

 

🔸 Луцький центральний пункт допомоги з перших днів війни збирає та розподіляє гуманітарку для військових, територіальної оборони, переселенців та жителів територій, що постраждали від російської збройної агресії. З початку діяльності Центру його працівники та волонтери відвантажили майже 500 тонн різного товару. 

🔸 З початку роботи на адресу луцьких волонтерів прибуло майже 600 тонн вантажів. За весь період допомога надходила з Польщі, Німеччини, Литви, Латвії, Франції, Румунії, Швейцарії, Нідерландів, Норвегії, Англії, Австрії. 

🔸 Луцька міська рада готова надавати українському бізнесу всю необхідну допомогу з евакуацією та переселенням на територію Луцької міської територіальної громади. Задля цього на базі департаменту економічної політики Луцької міської ради створено «Луцький центр підтримки евакуації та адаптації бізнесу». 

🔸 У Луцьку пропонують перейменувати 8 вулиць, що мають російське або радянське походження. 

🔸 Через війну росії проти України величезна кількість людей щодня знаходиться у стресовому стані. Для допомоги містянам у боротьбі зі стресом, у Луцьку можна отримати безкоштовні консультації психолога.

🔸 Луцьк підтримує ініціативу з розірвання побратимських стосунків з містами Росії та Білорусії. Так, Місто Луцьк припинило Угоду про партнерство з містом Брест (Республіка Білорусь). Наша програма закликає розірвати всі стосунки з російськими містами. 

🔸 А ще у Луцьку триває Благодійний мистецький проєкт «Разом переможемо!». Під час творчих виступів аматорських колективів закладів культури відбувається збір коштів для потреб ЗСУ.

Пишаємось нашими містами, які роблять все можливе для підтримки країни в цей важкий час.

Інші новини