25 серпня 2022, в 21:44
Місто в тилу: як живе Коломия зараз

Коломия показала суттєве зростання в Рейтингу прозорості за 5 років наших досліджень. З 18.3 балів у 2017 році — до 66.8 у 2021, коли зайняла 17 місце зі 100 міст. 


Проте Коломия тішить не тільки цим своїм покращенням. У гіркий час війни місто гідно витримує труднощі та є надійним тилом і прихистком.


Станом на серпень Коломия прийняла близько 9 тис. внутрішньо переміщених осіб (при тому, що усього в громаді проживало 70 тис. мешканців).

  • Коломийська громада з початку повномасштабного вторгнення отримує багато допомоги з, наприклад, Канади та Швейцарії та від міста-побратима Сигіт, що в Румунії.
  • У Коломиї організували мобільну бригаду, що консультувала переселенців і допомагала вирішити їхні проблеми. У її складі — представники Івано-Франківської ОДА, регіонального центру безоплатної правової допомоги в області, психолог та працівники соціального захисту.
  • Коломийська громада продовжує різними способами допомагати українським захисникам. У місті організували благодійний футбольний турнір, завдяки якому вдалося зібрати кошти на потреби захисників України: https://bit.ly/3QWS0xI
  • У місті організували курси української мови для переселенців, які хочуть покращити або вивчити українську мову. Курси відбувалися у співпраці з переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артуром Пройдаковим.
  • Волонтерська ініціатива «Вулик Змістів» облаштовує тут гуртожиток для переселенців: https://bit.ly/3AGFJbs. «Ми плануємо облаштувати не просто шелтер, ми хочемо спорудити Домівку. В основі концепції лежить соціальна згуртованість. Це місце буде поштовхом для переселенців стати частиною міської спільноти».

 Пишаємося нашими містами. Містами сміливих людей. Та віримо в нашу перемогу!

 

Інші новини