11 жовтня 2023, в 13:26
Можливості для міст, бізнесу та громадського сектору в жовтні

Традиційно, осінь — час нових починань. Програма «Transparent cities/Прозорі міста» Transparency International Ukraine допоможе знайти джерело мотивації та можливості для розвитку та зміцнення своїх громад. Разом ми робимо міста сильнішими навіть під час війни.

У нашій регулярній рубриці пропонуємо актуальні конкурси й гранти для міст, бізнесу та представників громадянського суспільства. Такі проєкти — чудова нагода отримати підтримку на втілення власних ідей, що допоможуть містам і країні відновлюватись, розвиватись, ставати ефективнішими та прозорішими.

Можливості для міст та громад

Конкурс для громад на участь у проєкті «Бюджетна партисипація від А до Я». Ініціатива проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розрахована на громади з Волинської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Одеської областей. Представниці й представники громад пройдуть навчання, створять «дорожні мапи» з впровадження інструментів бюджетної партисипації, а також нормативно-правові акти та інформаційні буклети. 

Подати заявку можна до 16 жовтня 2023 року. Більше деталей за посиланням.

Конкурс на співфінансування проєктів для підтримки громад в організації ефективного управління територіями. Програма USAID АГРО пропонує надсилати проєктні пропозиції, що допоможуть територіальним громадам управляти своїми територіями, планувати відновлення та адаптуватися до нових законодавчих змін.

Кінцевий термін подачі заявок — 25 жовтня 2023 р. (до 18:00 за київським часом). Детальна інформація за посиланням.

Гранти на розвиток господарств у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Фінансування від міжнародної гуманітарної організації Mercy Corps в межах «Програми підтримки економічної стійкості України» можуть отримати дрібні фермери та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві фермери в зазначених областях, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни.

Прийом заявок відкритий, допоки не наберуть необхідну кількість учасників. Більше подробиць тут.

Грантова програма Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» оголосила річний програмний запит для отримання концепцій грантових проєктів, а потім повних заявок від потенційних партнерів для здійснення заходів щодо зміцнення місцевого самоврядування в Україні, підтримки децентралізації та посилення залучення громадян в процеси врядування.

Проєкт «Довіра через партисипацію: інформування та підвищення спроможності громад». Його мета — посилити зв’язки між громадянами та органами влади у громадах Миколаївської, Херсонської, Одеської, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Луганської областей через асистування органам влади і організаціям громадянського суспільства у налагодженні та проведенні партисипативних процесів. Напишіть організаторам, якщо бажаєте долучитись.

 

Можливості для громадського сектору

Гранти до 150 тис. грн для підтримки ініціативних груп у м. Дніпро та Дніпропетровській області. До проєкту планують залучити 5 ініціативних груп, які мають ідею допомоги людям, що опинились у скрутному становищі через війну.

Заявки приймають до 12:00, 13 жовтня 2023 року. Деталі за посиланням.

Програма підтримки громадських активістів, які стали вимушено переміщеними особами. Ініціатор — БО “Мережа 100 відсотків життя Рівне”. Програма є частиною проєкту EU4CSOs Emergency Actions і здійснюється завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу. Громадські активістки й активісти, які через війну переїхали в інші регіони України та продовжують суспільно важливу діяльність, зможуть отримати підтримку в розмірі 46 395 грн.

Заявки приймають до 16 жовтня 2023 року. Більше інформації за посиланням.

Стипендії на спецпроєкти про відновлення регіонів України. Проєкт Internews Ukraine для регіональних ЗМІ України. Перевагу матимуть заявники з Чернігівської, Сумської, Харківської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей. Розмір стипендії — 70 000 грн. 

Подати заявку можна до 12:00, 20 жовтня 2023 року. Більше інформації за посиланням.

Мінігранти для громад на реалізацію дослідницьких проєктів відновлення та євроінтеграції. Конкурс, ініційований Cedos та Інститутом європейської політики (Institut für Europäische Politik, IEP), спрямований на організації громадянського суспільства. За результатами відбору планується надати два мінігранти по €5000. 

Прийом заявок відкритий до 23:59, 22 жовтня 2023 року. Більше подробиць за посиланням.

 

Можливості для українського бізнесу

До €20 тис. на старт чи розвиток власної справи. Конкурс грантів проєкту “Курс на Незалежність” для підприємців з Полтавської, Вінницької, Житомирської, Харківської, Тернопільської, Чернігівської та Хмельницької областей. Крім фінансування проєкт передбачає тренінги та навчання від Київської школи економіки та бізнес-школи MIM.

Поспішайте, прийом заявок закривається 12 жовтня 2023 року. Подробиці тут.

Співфінансування бізнес-планів із надання сервісних послуг для аграрних мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП). Програма USAID АГРО спрямована на українські недержавні суб’єкти господарювання (крім фізичних осіб-підприємців), які фокусуються саме на сервісних послугах для ММСП. Конкурс передбачає 8 грантів від 10,8 до 18 млн грн.

Заявки приймають до 13 жовтня 2023 року (до 18:00 за Київським часом) або до моменту вичерпання коштів. Більше деталей тут.

Гранти для асоціацій та організацій підтримки жіночого підприємництва. Проєкт Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) спрямований на зміцнення економічних можливостей жінок під час війни та у післявоєнний період, з акцентом на інтеграцію жінок внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Розмір грантів: $5000. 

Подати заявку можна до 20 жовтня 2023. Деталі за посиланням.

До 100 000 грн для бізнесу в сфері громадського харчування, що постраждав від війни.  

Конкурс «Роби Своє» ініційований Благодійним Фондом «МХП-Громаді» за підтримки бренду Kurator. Взяти участь можуть підприємці та кухарі з  Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. 

Заявки приймають до 23 жовтня 2023 року. Більше інформації за посиланням.

До $20 тис. на підтримку українського бізнесу від Mercy Corps. Проєкт актуальний для малого та середнього бізнесу Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей. Головна умова фінансування: створення або збереження щонайменше трьох робочих місць для ВПО або постраждалого від конфлікту населення. 

Подати заявку можна до 30 грудня 2023 року. Дізнавайтесь деталі за посиланням.

Гранти для ВПО на розвиток бізнесу в Дніпропетровській області. Програма Mercy Corps розрахована на внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у Дніпропетровській області. Розмір грантів складає $1500 у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. 

Дата закриття прийому заявок не зазначена — проєкт триватиме, допоки не наберуть необхідну кількість учасників. Більше подробиць за посиланням.

Гранти для малого та середнього бізнесу на покриття витрат з оренди держмайна. Ініціатива Благодійного фонду «Дихай» допоможе організаціям, що орендують держмайно в гуманітарних цілях та з метою допомоги постраждалим від війни. Максимальний розмір фінансування — 3 470 грн.

Програма діє до скасування воєнного стану в Україні. Детальна інформація за посиланням.

До 1 млн грн для ветеранів та членів їхніх сімей. Державна ініціатива, що дає змогу ветеранам та їхнім дружинам/чоловікам почати власну справу або розширити бізнес. Розмір грантів залежить від типу заявки: до 250 тис. грн, до 500 тис. грн, до 1 млн грн.

Подати заявку та дізнатись більше можна на офіційній сторінці проєкту.

 

Скористайтесь можливістю покращити свій проєкт, або запропонувати щось абсолютно нове й корисне!

Інші новини