09 січня 2019, в 22:00
Оновлені результати м.Черкаси у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору

Після старту процесу децентралізації міста в Україні почали активно конкурувати між собою за таланти та інвестиції. Тому не дивно, що очільники міст часто заявляють про те, що вони сприяють розвитку підприємництва та очікують приходу інвестицій.

Дослідженням «Рейтинг прозорості інвестиційного сектору 100 міст України» Transparency International Україна в рамках Програми Transparent Cities/Прозорі міста вирішили допомогти муніципальним управлінцям, потенційним інвесторам, підприємцям та лідерам НУО оцінити рівень прозорості в інвестиційній сфері найбільших 100 міст в Україні.

Місто Черкаси наразі має 3,7 балів з 20 можливих та посідає 72 сходинку у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору.

  • Окремий розділ українською мовою для роботи з інвесторами та інвестиційний паспорт громади англійською та українською мовами
  • Оприлюдено на офіційному веб-сайті в окремому розділі інформацію про інвестиційні об’єкти/проекти які пропонуються міською владою не залежно від форми власності
  • Оприлюднено інформацію про оцінку кредитного рейтингу міста
  • Оприлюднено менше 50 % проектів рішень регуляторних актів виконавчого комітету та міської ради в передбачений законом термін.

Нагадаємо, що головною метою дослідження є підвищення рівня антикорупційної практики та прозорості на рівні міста в інвестиційній сфері.

Сталий розвиток міст є одним із ключових інструментів стрімкого економічного розвитку держави. А без прозорості та високої спроможності міст в сфері інвестицій, розвиток підприємництва у громадах неможливий.

Інші новини