24 травня 2023, в 11:41
Програма «Прозорі міста» може допомогти вашому місту — заповніть анкету

Опитуємо міські ради, щоб допомогти їм подолати виклики війни.

З початком повномасштабного російського вторгнення, команда програми «Transparent Cities/Прозорі міста» Transparency Internatiolal Ukraine переформатувала свою роботу. Ми спрямували зусилля на те, щоб бути максимально корисними Україні та робити міста сильнішими. 

За фінансової підтримки Європейського Союзу, ми запустили Фонд екстреної підтримки міст, у рамках якого вже підтримали Ізюм, Куп’янськ, Херсон, Лиман, Покров, Чернігів, Чугуїв, Львів. На понад 1 мільйон гривень закупили генераторів, електрообігрівачів, павербанків, ноутбуків та іншу необхідну техніку для облаштування пунктів обігріву та підтримки містян.

Ми продовжуємо підтримувати спроможність органів місцевого самоврядування. Переконані, в часи суцільних викликів і нестабільності не обійтися без дружньої підтримки тих, хто може її надати. Саме тому наша команда започаткувала цю ініціативу та координує увесь процес допомоги містам — від створення анкети до контролю доставки.

“Прозорі міста” оголошують про початок опитування щодо потреб, які необхідно закрити для подолання викликів війни.

АНКЕТА

Наша команда опрацює відповіді, щоб зрозуміти, як ми можемо допомогти налагодити роботу органів місцевого самоврядування, убезпечити місцеве населення та внутрішньо переміщених осіб (ВПО), підготувати місто для опалювального сезону 2023/2024. Зокрема ми можемо закупити генератори та зарядні станції для облаштування пунктів обігріву чи укриттів, комп'ютерної техніки (ноутбуків) для забезпечення послугами та сервісами населення міста тощо.

Для уточнень результатів опитування, з контактними особами зв'яжеться менеджер регіональних партнерств «Transparent Cities/Прозорі міста». Пріоритет буде надаватися муніципалітетам:

  • зі списку 100 міст-учасників рейтингувань прозорості TI Ukraine; 
  • наближеним до лінії розмежування; 
  • з високим ступенем руйнувань; 
  • а також деокупованим, що перебували в окупації понад 6 місяців.

Опитування триватиме до 31 травня 2023 року, 18:00. 

Обов'язковою умовою для отримання допомоги буде формування офіційного запиту від органу місцевого самоврядування, та надалі — оформлення акту прийому-передачі.

Щодо додаткових запитань звертайтесь на пошту: transparent-cities@ti-ukraine.org

 

Опитування реалізується в рамках проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Інші новини