04 квітня 2022, в 19:26
рф продовжує захоплювати в полон українських посадовців

Окупанти безсилі проти українських міст, тож застосовують терор, викрадають та беруть в полон українських посадовців. Мерів міст, громад, їхніх заступників силою примушують співпрацювати з окупантом.

Станом на 3 квітня, у полоні у російських військових перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей.

  • “Це акти тероризму”, — сказала віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук кілька днів тому, уточнивши, що інформація щодо українських полонених доступна не в повному обсязі.

Раніше вона зазначала, що українська влада намагається встановити, де перебувають усі полонені. Також Верещук додала, що 2 квітня, після звільнення території Київської області від загарбників, стало відомо про вбивство старости села Мотижин Ольги Сухенко.

Наші посадовці — мужні, сильні та непохитні у своїй патріотичній позиції. Вони самовіддано намагаються допомагати військовим, місцевим жителям, волонтерам, активістам та регулювати життя міст, вони залишаються з громадами навіть в окупації і розуміючи власні ризики.

Нагадаємо, посадовці є цивільними громадянами, не військовими. А захоплення їх у заручники — це відверте порушення не тільки прав та свобод, а й законів та звичаїв війни!

Викрадення цивільних осіб кваліфікується як воєнний злочин за Женевськими конвенціями та І Додатковим протоколом. Ці документи забороняють захоплення цивільних заручників під час війни та врегульовують питання захисту цивільного населення під час воєнних дій.

Раніше ми виступили із закликом до міжнародної спільноти негайно та жорстко відреагувати на ці звірства російських окупантів.

Поширюйте і приєднуйтесь до підписантів!

росія та її керівництво мають бути притягнуті до відповідальності за всі скоєні злочини в Україні!

Інші новини