22 червня 2020, в 21:00
Що таке прозорість та чому вона корисна кожному

Прозорість місцевої влади може бути корисному для кожного жителя міста. Втілюючи рекомендації програми ТІ Україна Transparent Cities/Прозорі міста, міські ради переймають ефективні рішення, дбають про комфорт громадян та стимулюють розвиток стартапів. Як це відбувається та чому прозорість влади вигідна кожному?

• Перші кроки до прозорості доволі легкі. Це оприлюднення даних про роботу місцевої влади. Тоді містяни можуть її оцінити. Для громадських організацій це крута можливість в реальному житті впливати на прийняття рішень.

• Коли влада турбується про мешканців міст, то переводить соціальні послуги в онлайн. Як от записати дитину до садочка або школи, стати в чергу на отримання житла або подати заяву на соціальну допомогу. Завдяки онлайн-чергам ви збережете свій час та уникнете побутової корупції.

• А ще це безмежне поле для молодих стартапів. Наприклад, додаток EasyWay розробила львівська команда. А тепер ця карта для планування маршруту популярна у всьому світі.

Прозорість — це про комфорт у місті. Відкрита інформація про паркувальні майданчики, зупинки та розклад руху транспорту, станції підзарядки е-автомобілів — все це має бути на порталах місцевої влади.

Прозорість — це і про вашу ініціативність. Аби влада реагувала на потреби громадськості, жителям міста варто активними. Наприклад, подавати петиції, проєкти до бюджету участі та висловлюватися на публічних слуханнях.

Втілити найкращі практики прозорості інших міських рад ви можете завдяки збірнику: //transparentcities.in.ua/instrumenty-rozvytku/dlya-vlady/prosuvannya-vykorystannya-elektronnyh-servisiv1

Інші новини