17 вересня 2021, в 10:25
ТІ Україна шукає партнерів у регіонах для контролю за публічним майном

Transparency International Ukraine прагне захищати принципи прозорості та підзвітності в усіх сферах життя українців. Свою ефективність і відданість справі продемонстрували спільноти Прозорих міст і DOZORRO. На черзі — управління публічним майном.

Тому ТІ Україна оголошує конкурсний відбір регіональних громадських організацій для співпраці. Відібрані ГО сприятимуть підвищенню ефективності управління державним і локальним майном, зокрема через суспільний контроль над цими процесами.

Період співпраці: 1 листопада 2021 — 31 березня 2022 з можливістю подовження.

Відібрані громадські організації будуть:

  • проводити моніторинг публічних процедур малої приватизації та оренди державного та комунального майна через електронну торгову систему (ЕТС) Prozorro.Продажі згідно з методологією моніторингу;
  • у разі виявлення порушень під час моніторингу скеровувати до організаторів та/або контролюючих органів звернення щодо виявлених під час моніторингу можливих порушень процедур малої приватизації та оренди національного та комунального майна; контролювати процес обліку об’єктів комунальної власності у визначених регіонах України;
  • проводити тренінги для організаторів аукціонів про те, як успішно підготувати об’єкти державної і комунальної власності до малої приватизації та оренди;
  • збирати і комунікувати історії про успішний розвиток занедбаних у минулому об’єктів державної та/або комунальної власності після приватизації та оренди.

Для реалізації зазначених завдань експерти Трансперенсі Інтернешнл Україна надаватимуть підтримку відібраним громадським організаціям. Зокрема після завершення конкурсу ТІ Україна організує 2 навчальні тренінги у Києві. Також у період співпраці відібрані громадські організації отримуватимуть фінансову та консультаційну підтримку щодо реалізації визначених завдань.

Вимоги для учасників конкурсного відбору:

  • громадська організація, яка має намір взяти участь у конкурсі, має бути зареєстрована згідно з вимогами законодавства України та внесена до Реєстру неприбуткових організацій;
  • наявність попереднього досвіду в антикорупційних заходах або діяльності (адвокація демократичних або антикорупційних ініціатив; впровадження інструментів електронної демократії; робота з відкритими даними; моніторинг публічних закупівель; моніторинг продажу та оренди державної та комунальної власності) буде перевагою.

Щоб подати заявку на участь в конкурсі, необхідно заповнити google-форму.

Дедлайн подачі: жовтень 10, 2021

У разі необхідності ТІ Україна залишає за собою право звертатися до апліканта на будь-якому етапі розгляду заявки за телефоном/адресою електронної пошти, вказаною в аплікаційній формі як контактна.

Контактна особа: регіональний координатор напряму Андрій Богданенко bohdanenko@ti-ukraine.org.

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки й впровадження змін задля зниження рівня корупції. ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Інші новини