11 травня 2021, в 12:27
Цікаві можливості для розвитку громад. Підбірка конкурсів та грантів для громадських організацій

Діяльність програми «Прозорі міста» направлена на підвищення рівня прозорості та підзвітності міст, а також налагодження ефективного діалогу між владою та громадою.

Відкритість міст просто неможлива без активної позиції громадського сектору, який наснажує місцеву владу публікувати все нові масиви даних та створювати інструменти, що роблять моніторинг інформації максимально зручним та корисним для громади.

Спеціально для представників громадських організацій зробили добірку цікавих конкурсів та грантів, що сприятимуть розвитку громадського сектору в регіонах та стимулюватимуть залучення громади до вирішення проблем на місцях.

 

Впровадження інструментів civic tech

Організатор: Фонд Східна Європа

Deadline: 12.05.2021  

Розмір гранту: до 550 тис грн

В межах проєкту “3D Project: Розвиток попри перешкоди”, що фінансується Європейським Союзом, Фонд Східна Європа оголошує другу хвилю конкурсу грантової підтримки громадських ініціатив спрямованих на впровадження та популяризацію інструментів civic tech для покращення взаємодії влади та громадськості у процесі вирішення місцевих проблем.

Civic tech (громадські технології) – цифрові інструменти, що спрощують комунікацію між владою і громадськістю та залучають громадян до вирішення актуальних проблем місцевого чи національного значення. 

Більше інформації та вимоги до аплікантів шукайте тут https://bit.ly/3bAyV2f

 

Інфраструктурні гранти на потреби громад

Організатор: House of Europe

Deadline: 14.05.2021  

Розмір гранту: 4,5-9 тис євро

Інфраструктурні гранти фінансують закупівлю техніку, що допоможе культурним організаціям (бібліотеки, артпростори, музеї, будинки культури, гуртки тощо) втілювати нові проєкти для спільноти міста.

House of Europe (“Дім Європи”) — програма, що фінансується Європейським Союзом та створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. 

Більше інформації та вимоги до аплікантів шукайте тут https://bit.ly/3eCprFy

 

Розвиток інструментів місцевої демократії

Організатор: Міжнародний фонд “Відродження”

Deadline: 18.05.2021

Розмір гранту: 320-400 тис грн

Конкурс оголошений програмою «Демократична практика» в рамках проєкту “EU4USociety” у співпраці з Європейським Союзом.  

Метою конкурсу є посилення спроможності членів територіальних громад реалізовувати передбачені законодавством України форми безпосереднього народовладдя на місцевому рівні (ОСНи, загальні збори членів територіальних громад за місцем проживання, місцеві ініціативи, громадські слухання тощо) як важливої складової децентралізації та реформи місцевого самоврядування.

Оголошення результатів: до 2 липня 2021 року.

Більше інформації та вимоги до аплікантів шукайте тут https://bit.ly/3y4Kx6Y

 

Поліпшення адвокації в місцевій регуляторній політиці

Організатор: Центр міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ)

Deadline: 20.05.2021

Розмір гранту: 3 тис дол США

Центр міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ) оголошує відбір організацій підтримки бізнесу (бізнес-асоціацій, об’єднань підприємців, спілок тощо) для проєкту, спрямованого на підвищення залучення та впливу громадського сектору на процес прийняття регуляторних рішень на місцевому рівні.

Проєкт реалізується в рамках програми Reconomy. RECONOMY – це регіональна програма інклюзивного та зеленого економічного розвитку Шведського агентства з міжнародного розвитку (Sida).

Оголошення результатів: до 1 червня 2021 року.

Більше інформації та аплікаційну форму шукайте тут https://bit.ly/3fdnVsv

 

Підтримка місцевих ініціатив

Організатор: Посольство Канади в Україні

Deadline: 25.05.2021

Розмір гранту: 25-50 тис канадських дол

Програма Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив (КФМІ) спрямовується на реалізацію ініціатив від місцевих організацій громадянського суспільства та інших установ, що працюють на місцевому рівні. Муніципальні, регіональні та державні установи також можуть отримувати фінансування, за умови, що їхні проєкти мають суто місцевий характер.

Проєкти повинні відповідати одному з пріоритетів КФМІ, зокрема:

  • Інклюзивне врядування, повага до різноманітності, демократії, відстоювання прав людини та прав меншин і верховенство права
  • Стимулювання економічного зростання для всіх, включаючи економічні права жінок, гідні робочі місця та підприємництво, інвестування в найбідніші та найбільш вразливі верстви населення та забезпечення економічної стабільності

Більше інформації та аплікаційну форму шукайте тут https://bit.ly/2SyLZyc

 

Розвиток культурної спадщини малих громад

Організатор: Агентство з розвитку приватної ініціативи (АРПІ) та Мережа ОГС

Deadline: 07.06.2021  

Розмір гранту: 55 тис грн

Агентство з розвитку приватної ініціативи (АРПІ) та Мережа ОГС для підтримки громад зі спадщиною GoHeritage! оголошує старт програми підтримки молодіжних ініціатив для розвитку культурної спадщини малих громад України.

Програма підтримує креативні молодіжні ініціативи, які передбачають конкретні заходи із залучення мешканців до використання/інтерпретації культурної спадщини своїх громад в цілях місцевого розвитку, а також надає субгранти на їхню реалізацію.

Оголошення результатів: до 20 червня 2021 року.

Більше інформації та аплікаційну форму шукайте тут https://bit.ly/3o81Uzl

Інші новини