07 травня 2021, в 14:12
В діалозі з містами. Провели зустрічі з представниками Бахмута та Дніпра

Програма “Прозорі міста” продовжує серію зустрічей з міськими радами задля підвищення рівня прозорості та підзвітності місцевої влади та налагодження діалогу з громадами. 

5 травня відбулась онлайн-зустріч з представниками Дніпровської міської ради. В рейтингу прозорості місто займає 9 сходинку зі 100, а по підзвітності – 49 місце з 50.  

6 травня разом з партнерами ГО “Громадський контроль” поспілкувалися з Бахмутською міською радою. Останні три роки місто входить в десятку найпрозоріших міст України. По підзвітності результати скромніші - 12,5 бала зі 100 та 21 місце.

Представники програми розповіли про основні підходи в оцінці прозорості та підзвітності, детально зупинилися на результатах міст, визначили найменш виконувані сфери кожного міста в рамках рейтингування, а також обговорили механізми покращення показників за окремими індикаторами. 

Нагадаємо, що в цьому році ТІ Україна вперше оцінювала не лише прозорість, а й підзвітність міських рад. При оцінюванні рівня підзвітності враховувались відгуки громадськості на онлайн-платформі Transparent cities. 

Детальніше із результатами Рейтингів можна ознайомитись тут. 

Інші новини