19 липня 2022, в 12:50
Війна у містах: як живе Дніпро?

Дніпро – місто, яке протягом кількох років активно працювало над втіленням принципів прозорості в своїй роботі. Завдяки консультаціям та бажанню змінюватися, міськраді вдалося покращити свої показники із 25,5 балів зі 100 у 2017 році до 84,2 у 2021. А в останньому Рейтингу прозорості Дніпро зайняло 3 сходинку та стало одним із міст, які перейшли в категорію «прозорих».

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, місто стало одним із опорних міст, які забезпечують надійний тил нашому фронту. І хоч весь цей час місто можна назвати лише умовно безпечним, попри систематичні удари по ньому, Дніпро живе і тримається.

А ще ми зібрали інформацію щодо того, як реагує місцева влада на виклики пов’язані із війною та як змінилося життя в місті за ці понад чотири місяці:

  • Дніпро прийняло понад 200 тис. внутрішньо переміщених осіб. Їх забезпечують всім необхідним: продуктовими та гігієнічними наборами, допомагають з розселенням та організовують екскурсії по місту. А для Маріупольців, які отримали прихисток в Дніпрі, відкрито один із перших в Україні центр «Я – Маріуполь».
  • На сайті міської ради зібрано перелік перевірених організацій та фондів, які підтримують українців під час війни.
  • В місті розроблено програму релокації підприємств, проводять тренінги та консультації для підприємців, які вирішили перенести свій бізнес чи виробництво до Дніпра.
  • В Дніпрі продовжують дерусифікацію топонімів. Під час останньої сесії було перейменовано ряд вулиць. Тепер в місті є вулиці Азовсталі, Морської Піхоти та провулок Волновахи.
  • Під час світового урбаністичного форуму «World Urban Forum 2022» було підписано меморандум про тісну співпрацю міста з муніципалітетом Кельна.
  • А ще міська рада Дніпра у співпраці з благодійним фондом «ТАПС-Україна» організовує передачу обладнання, автомобілів та продуктових вантажів на передову.

Пишаємося нашими містами. Містами сміливих людей. Та віримо в нашу перемогу!

Інші новини