05 квітня 2020, в 21:00
Як піднятися в Рейтингу прозорості міст?

Як місту покращити позиції в Рейтингу прозорості міст? Як чиновникам стати ще більше відкритими для жителів? На що в першу чергу варто звертати увагу міським радам?


Ми зібрали для вас 5 порад:

  1. Опублікувати інформацію на сайті – це пів кроку. Орієнтуйтеся, щоб цю інформацію ще й було легко знайти. Дуже часто під час оцінювання наші аналітики знаходять потрібну інформацію в зовсім неочікуваних місцях. Як от інформація про розподіл бюджету міста в розділі “Архітектура”. Для створення доступного та простого сайту ви можете використати дизайн-систему державних сайтів України.
  2. Дотримуйтеся вимог та публікуйте дані у необхідному форматі. Перевіряючи сайти, ми знаходили генплани міст в JPEG-форматі та “відкритими” даними у форматі PDF. Така інформація хоч і є оприлюдненою, проте не придатна для подальшого опрацювання. 
  3. Коректно тлумачте законодавство. Пам’ятайте, що обмеженню підлягає інформація, а не документ. Якщо документ містить інформацію з обмеженим доступом — ви маєте надати ту інформацію, доступ до якої не є обмеженим.
  4. Вивчайте кращі практики інших міст. Співпрацюйте з іншими міськрадами та запозичуйте важливий досвід. Це дозволить вам впроваджувати зміни з мінімальним використанням людського, фінансового та часового ресурсів.
  5. Не зупиняйтеся на досягнутому! Підвищуйте кваліфікацію працівників, вивчайте міжнародний досвід, запроваджуйте інновації. Світ змінюється — змінюйтеся і ви.

Інші новини