18 травня 2021, в 11:01
Зустрілися з представниками Слов’янської міської ради

Продовжуємо серію зустрічей з містами для підвищення рівня прозорості та підзвітності місцевої влади та налагодження діалогу з громадами. 

13 травня в партнерстві з ГО «Громадський контроль» провели ознайомчу зустріч з представниками Слов’янської міської ради.

Не дивлячись на близькість до зони проведення ООС, місто стабільно покращує показники прозорості. Якщо в 2017 році Слов’янськ займав 93 сходинку Рейтингу, то за результатами 2020 – 33 місце. 

Місто впроваджує нові цифрові сервіси, наприклад, додаток Smart місто, який дозволяє містянам отримувати актуальну інформацію про роботу громадського транспорту чи контакти комунальних підприємств. 

У Рейтингу підзвітності Слов’янськ опинився всередині списку – 25 позиція з 50. Лише 11,5 бала зі 100 означає, що попереду у міста чимало роботи щодо підвищення реальної залучення громади до роботи місцевої влади.

Які кроки варто в першу чергу зробити місту для підвищення прозорості та піздвітності? Саме це було в фокусі обговорення з представниками міськради. Аналітики програми надали практичні рекомендації щодо покращення ситуації, зокрема в рамках таких сфер як «Доступ та участь», "Житлова політика", "Закупівлі" та "Комунальні підприємства".

Інші новини