14 червня 2020, в 21:00
7 фактів про рейтинг прозорості в Іспанії

 

Приклади рейтингів та досліджень прозорості є у багатьох країнах світу. В Іспанії вимірюють не лише прозорість муніципалітетів, а й прозорість футбольних клубів. Як це відбувається? Ділимося з вами найцікавішими фактами про прозорість по-іспанськи. 

1. Transparency International España вже понад 10 років вимірює відкритість місцевої влади на усіх рівнях - //bit.ly/spain-ranking

2. Індекс прозорості муніципалітетів оцінює 110 найбільших іспанських міст за 80 показниками.

3. Найвищі результати міста показали у сферах економічно-фінансової прозорості та доступності інформації про муніципалітет.

4. Зі старту оцінювання середній рівень прозорості з кожним дослідженням покращується. У 2008 році – 52,1 бала, у 2017 – виріс до 89,7 бала у 2017! Тож самоврядування стає більш відкритим для громадськості.

5. Є окремий Індекс прозорості парламентів – а їх в Іспанії багато, як і автономних округів. У рейтингу можна знайти не лише парламенти міст, а також перевірити відкритість Сенату і Конгресу депутатів Іспанії.

6. Останнє дослідження показало, що найбільш прозорою є Країна Басків – автономія на півночі країни.

7. Іспанія – відома країна футбольних фанів. Тож не дивно, що ТІ Іспанія навіть розробили такі рейтинги, як Індекс прозорості футбольних клубів та Індекс прозорості спортивних федерацій.

Інші новини