16 липня 2020, в 21:00
Чому міста втрачають свої позиції в рейтингу прозорості

Чому міста втрачають свої позиції в Рейтингу прозорості міст?

Ми спробували розібратися та визначили основні причини негативної динаміки. Тож, яких помилок слід уникати місту, аби не стати одним з аутсайдерів нашого #Рейтингпрозоростіміст2020 — розповідаємо далі.

  1. Зупинитися на пів шляху.
    Запустили новий електронний сервіс чи створили розділ на сайті з протоколами засідань? Продовжуйте наповнювати та розвивати їх. Стежте за тим, щоб інформація регулярно оновлювалася та була якісною.
  2. Бути пасивними.
    Поки ви ігноруєте питання прозорості міськради або неспішно втілюєте індикатори — маєте всі шанси стати аутсайдером наступного Рейтингу. Щоб піднятися вгору, у 2018 році в середньому потрібно було додати 21 бал. А це приблизно 19 виконаних рекомендацій з підвищення прозорості.
  3. Не вивчати досвід інших.
    Орієнтуйтеся не тільки на свій результат, а й на результати інших міст. Запозичуйте готові рішення, обмінюйтеся досвідом, обговорюйте можливу співпрацю. Міста стрімко розвиваються. Майте на увазі, що у 2017 році для лідерства достатньо було 59,7 бала, то зараз такий показник дозволить посісти лише 20 сходинку.

Спеціально для міських рад ми зібрали найкращі практики прозорості в одному збірнику. Так втілювати зміни буде ще легше //bit.ly/2WNlIKZ.

А ще зовсім скоро ми оприлюднимо результати проміжного дослідження прозорості у 2020 році. Воно покаже наскільки активно міста втілюють наші рекомендації, та хто зможе скласти конкуренцію лідерам минулого року в рейтингу прозорості 2020.

Інші новини