01 серпня 2022, в 18:41
Міста в тилу: Червоноград

Тилові міста в Україні активно підтримують одне одного та злагоджено працюють, щоб пришвидшити нашу перемогу. І сьогодні розповідаємо, як це робить Червоноград, який посів 18 місце у нашому Рейтингу прозорості. 

Це місто обласного значення у Львівській області, і воно є важливими транспортним вузлом на заході України. Із початком війни Червоноградський район прихистив понад 23 тисячі тимчасових переселенців, а саме місто допомагає і їм, і людям з інших регіонів.

  • Від першого дня війни у місті діє Гуманітарний штаб Червоноградської міської тергромади з гуманітарних та соціальних питань. За цей час із нього відправили понад 500 тонн гуманітарних вантажів у 79 напрямків в Україні. Найчастіше – в Київ, Попасну, Вознесенськ, Ірпінь, Дніпро. Іноземну допомогу в місті здебільшого отримували з Польщі, Німеччини, Великобританії та Сполучених Штатів Америки.
  • Червонограду активно допомагають мешканці його міста-побратима Пісковіце в Польщі. Вони щотижня привозять їжу, засоби гігієни, допомагають із придбанням тепловізорів та інших речей. Також червоноградців підтримує литовське місто Маріямполе, яке в майбутньому планує заключити угоду про постійне партнерство.
  • Українці, які змушені втікати від війни, потроху оговтуються від пережитого і думають про своє майбутнє. Від початку року в центр зайнятості Червонограда звернулося 244 внутрішньо переміщених осіб, з них 127 отримали статус безробітних, а 60 вже знайшли нову роботу.
  • У Червонограді всіх охочих навчають домедичній допомозі, зокрема й підлітків та дітей. Також тренують навички поводження зі зброєю. А найближчим часом у місті планують додати навчання рукопашного бою.
  • Ще одна важлива ініціатива — проведення мовного клубу «РозМова». Він об’єднує місцевих вчителів української мови і літератури та вимушених переселенців, котрі прагнуть вивчити державну мову або ж вдосконалити свої знання.

Пишаємось нашими містами, які роблять все можливе для підтримки країни в цей важкий час.

 

Інші новини