01 листопада 2022, в 18:11
Місто надійного тилу: Бердичів
Українські міста продовжують злагоджено працювати та бути міцним тилом нашої держави. Сьогодні в рубриці #міста_в_тилу розповідаємо про Бердичів.

Бердичів прийняв значну кількість людей, евакуйованих з Донеччини та Луганщини, де ведуться активні бойові дії. З початку війни місто прихистило близько 4 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Побратим Бердичева, польське місто Седльце, надалі проявляє свою солідарність з Україною. В перші дні війни звідти в Бердичів відправили системи оповіщення радіусом дії 7 км. Завдяки цьому вдалося замінити старе обладнання на більш сучасне.
 
Бердичівська громада отримала 11 тонн благодійної допомоги від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). Допомога розподіляється між переселенцями та місцевими жителями пільгових категорій. Також три тонни вантажу отримала Бердичівська міська лікарня.

Активна громада Бердичева ініціювала дерусифікацію вулиць міста. До міської ради подали варіанти перейменування вулиць.

Ми підтримуємо таку ініціативу і наголошуємо, що важливо дерусифіковувати українські міста. А більше про перейменування в містах читайте в нашій аналітиці.
 
94 жителі Бердичівської громади взяли участь у благодійній акції “Здай кров – врятуй життя захисника”. Центри крові отримують додаткові замовлення від МОЗ для потреб фронту, тому кожен донор – на вагу золота. 

Інші новини