28 листопада 2022, в 10:37
Оцінювання стану прозорості та підзвітності міст змінюється

Поки захисники та захисниці боронять нашу свободу та незалежність на фронті, команда програми «Transparent cities/Прозорі міста» продовжує підтримувати стійкість та прозорість українських міст.

Ми прагнемо, щоб органи місцевого самоврядування залишалися взірцями прозорості, підзвітності, доброчесності та ефективності попри актуальні виклики та загрози. Тож цьогоріч ми проведемо адаптоване дослідження стану прозорості міст в умовах воєнного стану. 

Враховуючи контекст, у якому працюють органи місцевого самоврядування сьогодні, рейтингування міст за 2022 рік не проводитимуться у традиційному форматі. 

Адаптований аналіз охоплюватиме період з березня по грудень 2022 року. У дослідженні візьмуть участь тилові міста, що входять до переліку 100 найбільших міст України. Муніципалітети, наближені до лінії розмежування, а також ті, що перебували в окупації понад 6 місяців — оцінюватися не будуть. Повний текст методології буде опубліковано згодом на офіційних каналах Програми. 

До основних напрямів Програми — аналізу місцевих політик і залучення громадян до прийняття рішень — додався новий, не менш важливий напрям: оперативна підтримка міст, які постраждали від російської агресії через новостворений спеціальний Фонд підтримки. Команда також доєдналася до Коаліції громадських організацій RISE Ukraine та бере участь у створенні системного бачення управління відбудовою. 

Водночас ми продовжуємо формувати інклюзивний діалог, аби забезпечити громадським організаціям, активістам, жителям безперешкодний доступ до інформації та можливість дієвої взаємодії з владою. Наша команда наголошує на важливості публікації відкритих даних та залучення мешканців до обговорення та ухвалення рішень. 

Команда «Transparent cities/Прозорі міста» продовжує адвокатувати дерусифікацію міст, налагодження побратимства та прозорість сфери житлової політики. Більше про результати нашої роботи читайте на нашому сайті.

Вдячні нашим партнерам на місцях. Віримо, що небайдужість, позиція і ваша проактивність роблять українські міста кращими та наближають українську перемогу.

 

Інші новини