13 серпня 2017, в 21:00
Презентація рейтингу прозорості міст України: Львів лідирує

Запрошуємо журналістів і активістів на презентацію результатів дослідження прозорості сотні найбільших міст України. Вона відбудеться 21  липня з 10:00 до 12:00 у Львові у коворкінгу coMMuna за адресою вул. Галицька, 1, 2-й поверх (на розі Площі Ринок).Дослідження провели Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти.

Львів посів перше місце у рейтингу, отримавши майже 60 балів за прозорість зі 100максимальних. Це одне з п’яти міст, якому вдалося отримати більше половини балів. Утім, святкуючи перемогу, слід не забувати про прогалини у роботі, які не дали місту отримати більше балів.

Які досягнення дозволили місту вийти у лідери? Яка сфера отримала найнижчий бал? Які кроки до прозорості потрібно зробити Львову, аби зберегти свою першість? Ці та інші питання обговорюватимуть на нашому заході.

Команда аналітиків вибудувала топ-міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших. Згідно з дослідженням, найкраща ситуація у Львові із прозорістю доступу та участі та комунальних підприємств. Утім, місту треба працювати над прозорістю житлової політики.

Рейтинг представлять:

  • Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України»;
  • Олена Гунько, менеджер проекту «Відкриті дані Львова» у Львівській міській раді;
  • Мирослав Сімка, голова правління Центру громадського моніторингу та досліджень.

Для участі зареєструйтеся за посиланням: //bit.ly/2uYXgrh

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Інші новини