18 серпня 2021, в 11:11
Що нового у містах? Дайджест регіональних новин №6

Маріуполь

Інвестиційна привабливість міста

На форумі «Україна-30. Децентралізація» міський голова Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що децентралізація стала основною підставою для залучення міжнародних інвесторів та перезавантаження міста. Особливе значення для «маріупольського ефекту» мали наявність довгострокової стратегії розвитку, ефективне управління бюджетом та прозорість всіх процесів.

Нові підходи до розгляду електронних петицій

В Маріуполі на сесії міської ради депутати затвердили перезапуск Сервісу електронних петицій. Відповідно до нових правил, розгляду підлягатимуть петиції районного масштабу при наборі 250 голосів протягом 30 днів, а загальноміські петиції мають зібрати від 1,5 тисячі голосів за 60 днів.

Підвищення прозорості місцевої влади

Під час XVI Українського муніципального форуму міський голова Вадим Бойченко розповів про основні кроки міста, які посприяли підвищенню рівня прозорості в Маріуполі.

Серед них:

  • приєднання до систем «Прозорро» та «Прозорро.Продажі»;
  • відкриття найбільшого в Україні соціального офісу «Мультицентр»;
  • співпраця з перспективними міжнародними організаціями. Наприклад, Європейським інвестиційним банком.

Краматорськ

Проведення Форуму Добрих Справ

У Краматорську відбувся Форум Добрих Справ, організований інститутом розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр. На заході розглянули ряд можливостей для розвитку громадянського суспільства на прифронтових територіях України та залучення громадськості до розбудови свого міста.

Дніпро

Створення «Порталу відкритих даних»

У Дніпрі розпочинає роботу новий «Портал відкритих даних». Завдяки функціонуванню цього порталу жителі міста отримають можливості широкого доступу до публічної інформації, що сприятиме інноваційному розвитку та запобіганню корупційним проявам.

Полтава

Взаємодія влади та громадськості

Секретар Полтавської міськради Андрій Карпов налагоджує комунікацію з громадськістю через щоденні ефіри у мережі Facebook. Під час трансляцій представник влади відповідає на всі питання, які пов’язані з політичною ситуацією та життям міста.

Житомир

Засідання облради «в режимі обмеженого доступу»

У Житомирі чергове засідання обласної ради провели «в режимі обмеженого доступу». На розгляд винесли 50 питань порядку денного. Відстежити перебіг засідання сесії можна було через трансляцію наживо на «YouTube-каналі Житомирської обласної ради».

Бровари

Тестування чиновників

З 15 липня до 15 серпня працівників виконавчих органів Броварської ОТГ зобов’язали пройти національний тест на цифрову грамотність. За результатами перевірки кожен держслужбовець отримав національний сертифікат про рівень цифрової грамотності.

Впровадження інформаційно-комунікаційної системи «Єдина Школа»

З 1 вересня в Броварській ОТГ школи почнуть використовувати систему «Єдина Школа». Серед основних особливостей даної системи варто відзначити впровадження електронних журналів, щоденників та звітів для органів управління освітою.

Суми

Створення нового центру дуальної освіти

В місті підписали «Угоду про співпрацю» між Департаментом освіти та науки Сумської облдержадміністрації, Концерном «НІКМАС» та Сумським центром професійно-технічної освіти. Це стало першим кроком для розвитку проєкту центр дуальної освіти, що сприятиме появі висококваліфікованих фахівців з практичним досвідом роботи на підприємствах.

Ніжин

Інформаційно-ресурсний центр національних спільнот

Після входження Ніжина до п'ятірки міст, які стали партнерами проєкту Ради Європи «Захист прав національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні», перед містом відкрилися нові можливості. Одна з них — створення ініціативної групи національних меншин, які будуть працювати над створенням Інформаційно-ресурсного центру національних спільнот у Ніжині.

Інші новини