08 червня 2022, в 16:04
Війна у містах: як живе Тернопіль?

Тернопіль зайняв 6 місце у нашому Рейтингу прозорості українських міст, а сьогодні є міцним тилом для цивільних українців та військовослужбовців. 

З початку війни Тернопільська громада прийняла 38 452 особи, з яких 26 700 осіб залишилися у місті на довший період. В освітні заклади міста зараховано близько 1000 дітей-переселенців. 

У Тернополі при міській раді від початку повномасштабної війни діють два гуманітарних штаби, які продовжують активно волонтерити, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам і військовим.

З початку війни Гуманітарний штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення надав 11 300 внутрішньо переміщеним особам продуктові набори та засоби гігієни, 5608 осіб тут отримали одяг та взуття, ще 21 особа отримала в територіальному центрі засоби реабілітації.

Величезна підтримка приходить і від міст-побратимів Тернополя. Так, гуманітарний штаб на базі «Центру науки Тернопіль» отримав 536 тонн допомоги з різних країн: Литви, Польщі, Німеччини, Італії, Англії, Іспанії, Франції, Швеції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Туреччини, США, Чехії та Грузії.

На базі територіального центру продовжують функціонувати благодійна їдальня, соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації. Працівники центру проводять культурні та пізнавальні заходи для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах і внутрішньо переміщених осіб.

Тернопіль підтримує ініціативу щодо перейменування вулиць. Так до 30 червня у Тернополі триватиме громадське обговорення щодо перейменувань 13-ти вулиць у місті, що мають радянське або російське походження. Ми підтримуємо дерусифікацію наших міст і закликаємо долучитись всі міста.

З метою адаптації внутрішньо переміщених осіб у Тернополі діє розмовний клуб української мови. На заняттях можна підвищити рівень знання української мови, ознайомитись з культурою, історією, мистецтвом Тернополя. Окрім вивчення мови, передбачені й екскурсії та зустрічі з письменниками і мистецтвознавцями – усе для того, щоб уроки були цікавими та неординарними.

Наші міста — сильні!

Інші новини