17 лютого 2021, в 14:52
Завершено перевірку прозорості 100 найбільших міст України

П’ятого лютого команда аналітиків програми "Transparent cities/Прозорі міста" завершила перевірку 100 міст в межах рейтингування прозорості 2020 року.

Близько 1500 годин вони перевіряли 100 міст та верифікували дані. Робили все для того, аби Рейтинг прозорості-2020 був ідеальним!

Тепер ми розпочинаємо не менш важливий етап формування Рейтингу прозорості та підготовки до презентації, а ще активно працюємо над Рейтингом підзвітності міст. Він продемонструє практичну можливість громади впливати на прийняття рішень, брати участь у діалозі з владою й отримувати ефективну реакцію. Стежте за нашими новинами та дізнавайтеся першими про дату оприлюднення Рейтингів!

Нагадаємо, Рейтинг прозорості – це результат оцінки прозорості діяльності міських рад 100 найбільших міст України. Ми перевіряємо прозорість у 14 ключових сферах діяльності органів місцевого самоврядування за 86 індикаторами методології. Рейтингування здійснюється щороку на основі отриманих від органів місцевого самоврядування даних  та їх опрацювання і перевірки аналітиками програми. Більше тут.

Торік у Рейтингу лідирували Дрогобич та Покров (по 79,1 бала), Тернопіль (76 балів), Маріуполь (74,6) і Вінниця (74,2). Цікаво, чи зміняться їх позиції у 2020-му?

 

Інші новини