07 квітня 2022, в 11:40
ДержZрадникам не місце в українських містах

Запам'ятайте зрадників зараз, щоб вони знову не опинилися при владі через 10 років!

Саме ці негідники пускають ворогів у міста, допомагаючи їм покращувати позиції, вбивати, катувати, гвалтувати, мародерити й брати полонених. Вони ж нерідко допомагають коригувати вогонь ворогу, "здаючи" стратегічні точки українських військових чи об'єкти критичної інфраструктури. Попри те, що більшість українських посадовців — міцні патріотичні горішки, серед народних обранців є і зрадники.

Усіх таких кадрів збирає команда Руху Чесно на своєму порталі: https://www.chesno.org/traitors/ Там вже зібрано інформацію про майже сотню держзрадників, які допомагали чи переходили на сторону рф під час війни: політиків, посадовців, правоохоронців та журналістів. І, на жаль, список поповнюється.

Організація співпрацює в цьому з НАЗК та правоохоронцями — обмінюються та уточнюють дані, аби жоден зрадник зрештою не уникнув покарання.

Нагадаємо кілька випадків:

  • Міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора публічно заявив про нібито підконтрольність міста ворожим військам Росії. Він йшов на переговори з ворогом "дабы избежать человеческих жертв и разрушений в городе". У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу. Згодом йому оголосили підозру в держзраді за те, що він здав місто російським окупантам.
  • Мера міста Південне Олександра Брюханова затримали за статтею про державну зраду. За словами голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, він вів переговори з ворогом. Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Брюханова судитимуть за двома статтями Кримінального кодексу — державна зрада і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
  • Галина Данильченко проголосила себе в.о. мера у Мелітополі, у той час, як справжнього мера міста — Івана Федорова — окупанти викрали і кілька днів катували. Офіс генпрокурора вже повідомив їй про підозру у державній зраді.
  • Голова Рубіжанської міської ради Сергій Хортів поширює проросійську пропаганду, розповідає про геноцид в Україні, український нацизм та політику Америки і називає російських окупантів визволителями.
  • Голова Станично-Луганської селищної громади Альберт Зінченко співпрацює з окупантами. Він домовлявся з ЛНР, а ще в інтерв'ю російським ЗМІ зазначив, що жителі Станиці-Луганської "звільнені від київських силовиків і підтримують перехід в ЛНР". Спеціалізована прокуратура розпочала розслідування стосовно нього за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Якщо ви дізналися про співпрацю таких негідників з росією — повідомте про це Руху Чесно:

А також залишимо тут нагадування для нечисті: за колабораціонізм (тобто, за співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією та/або її збройними чи воєнізованими формуваннями) передбачена кримінальна відповідальність. А нещодавно було посилено відповідальність за державну зраду. Максимальне покарання тепер становить 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з обов'язковою конфіскацією всього майна. І амністія для тих, хто здійснив диверсію чи державну зраду — заборонена. Усі держZрадники відповідатимуть за свої дії!

Інші новини