02 червня 2022, в 16:33
Міста в тилу: Черкаси під час війни

Наші міста сильні та непереможні, як на передовій, так і в тилу.

Сьогодні розповімо про те, як змінилися за майже 100 днів війни Черкаси, та як місто функціонує в умовах війни. 

Три місяці в Черкасах функціонує Гуманітарний центр. За цей період він вже прийняв 21 000 людей із місць активних бойових дій, у ньому видали 100 тонн продуктів харчування людям, які потребували цього, ще по 50 тисяч одиниць одягу, гігієни та ліків, 450 транспортних засобів для дітей і осіб з інвалідністю.

Департамент соціальної політики Черкаської міської ради розробив алгоритм дій для отримання компенсації громадянам Черкас, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану.

Черкаси отримали медаль від міста-побратима Бидгощ. Польське місто з перших днів допомагає не лише словами солідарності й засудження військової агресії проти нашої країни, а й надсилає гуманітарні вантажі.

В місті надають соціальну і психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам.Така підтримка вкрай важлива для людей, які змушені були покинути свої домівки. З початку воєнних дій до фахівців Черкаського міського центру соціальних служб звернулися за допомогою 611 людей, 194 із них – внутрішньо переміщені особи, які приїхали із місць активних бойових дій.

Підприємства, які працювали в постраждалих від воєнних дій регіонах, можуть відновити свою роботу в Черкасах. У департаменті економіки та розвитку підготували перелік площ, де зможуть прийняти евакуйовані виробництва, склади чи офіси.

А ще саме тут створили бойову вишиванку. Ідея — від місцевого бійця тероборони, який є фахівцем з мистецтвознавства.

Інші новини