11 лютого 2022, в 11:00
Що нового у містах? Дайджест регіональних новин №9

Наш другий дайджест у цьому році – а успіхів стільки, наче міста і не думали відпочивати! Поглянемо разом, чим вони здивують нас цього разу.

У Тернополі успішно реалізували усі 23 проєкти-переможці «Громадського бюджету 2021» та розробили Інтерактивну карту місць розташування захисних споруд

На черговій дванадцятій сесії Тернопільської міської ради заслухано звіт про реалізацію проєктів «Громадського бюджету 2021», що здобули перемогу під час голосування. Отож, у 2021 року на «Громадський бюджет 2021» було подано 131 проєкт, з яких до голосування допущено 84.

Перемогу здобули 23 проєкти на загальну суму 13 584 155,95 грн, їх реалізація тривала впродовж року. І всі вони вже втілені, хіба не успіх?

Окрім того, місто презентувало Інтерактивну карту місць розташування захисних споруд. Наразі на території громади є 92 захисні споруди, з них 55 сховищ та 37 протирадіаційних укриттів, а також 127 найпростіших укриттів. А ознайомитися з іншими доступними онлайн-картами можна на сайті Тернопільської міської ради у розділі «Е-сервіси».

У Мукачеві запрацював сервіс, спрямований на зниження аварійної небезпеки на дорогах

На порталі Мукачівської міської ради з'явився віджет, який формує статистичні дані щодо кількості та видів порушень ПДР, середньої швидкості автомобілів в місті, витрати пального.

Ці дані можуть стати в нагоді для вирішення проблем з трафіком, встановлення додаткових знаків на аварійних ділянках чи при побудові нових автомобільних розв'язок.

Також на сайті запрацював веб-додаток «Паркінг Мукачево» для автоматизації контролю за дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.

У Києві побудували опорну мережу «розумного» міста

Кожен район Києва покрили опорною мережею «розумного» міста. Мережа опорних станцій із бездротовою технологією зв’язку та дальнім радіусом дії називається LoRaWAN. Наразі в місті працює 295 таких станцій.

Тепер на цих локаціях будуть облаштовувати датчики. Їх встановлять на газових трубопроводах, водопроводах, електрощитках і під’єднають до спільної мережі. Це потрібно для того, щоб слідкувати за якістю повітря, вільними місцями на парковках або вивозом сміття в Києві.

Київ став першим містом в Україні, де запущено подібну систему.

У Дрогобичі інвестиційні об’єкти місцевої громади представлять на регіональному маркетплейсі

На Львівщині презентували регіональний інвестиційний маркетплейс – нову електронну платформу, на базі якої представлено інвестпаспорт Львівщини та інвестиційно привабливі об’єкти та земельні ділянки.

На сайті планують зібрати відомості про вільні земельні ділянки, інвестиційно привабливі об’єкти нерухомості Львівщини, цілісні майнові комплекси або вільні їх частини, родовища корисних копалин, що перебувають у державній, комунальній або навіть приватній власності.

На платформі оприлюднено об’єкти не лише комунальної, але й приватної власності. Наразі на платформі оприлюднено дев’ять інвестиційних об’єктів Дрогобицької громади.

А ще платформа має англомовну версію та телеграм-канал – і це лише початок!

У Львові з’явилась оновлена інтерактивна карта укриттів

У мерії створили оновлену інтерактивну мапу із укриттями для мешканців Львівської міської територіальної громади. Ця карта є інтерактивна, і наразі таких укриттів налічується близько 6 тисяч.

Міський голова Андрій Садовий запевняє, що укриттів буде достатньо для безпечного перебування у надзвичайній ситуації усіх мешканців. Укриття розташовані у підвалах житлових будинків та торгових центрів.

У Хмельницькому запрацювали електронні проїзні

У хмельницьких тролейбусах відтепер можна користуватися електронним проїзним. Для цього в особистому кабінеті власник звичайного е-квитка повинен активувати відповідну опцію. Вартість проїзного на місяць становить 215 гривень. Гроші списуються при першій валідації і кількість поїздок впродовж місяця буде необмежена.

Інші новини